News

De ce nu se angajează nimeni să taie iarba în Hunedoara. Primăria oferă salariu, bonuri de masă și transport

Primăria Hunedoara nu a avut succes în căuarea de muncitori la spațiile verzi, deși municipalitatea ofertă salariu, bonuri de masă și transport pentru cei dispuși să accepte această muncă sezonieră.
10.05.2022 | 15:31
De ce nu se angajeaza nimeni sa taie iarba in Hunedoara Primaria ofera salariu bonuri de masa si transport
Primăria Hunedoara nu a găsit oameni pentru firma de salubritate/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ofertele de angajare publicate în ultimele zile pe rețelele sociale de către primăria Hunedoara nu au produs efectele scontate, astfel că firma de salubritate din subordinea primăriei are încă un deficit de muncitori sezonieri pentru cositul zonelor verzi, scrie Adevărul.

Nici măcar o singură persoane nu a venit la interviul de angajare, deși cerințele primăriei erau foarte reduse: candidații ar fi trebuit să fie în stare să utilizeze trimmerul, numele aparatului folosit pentru cositul ierbii.

ADVERTISEMENT

Fiind un loc de muncă sezonier, contractul era încheiat doar pe durata a trei luni, cu un program de opt ore pe zi. Oferta societății de salubritate consta înr-un salariul lunar brut de 2.650 de lei, bonuri de masă și transport gratuit la locul de muncă.

Salariul este socotit mult prea mic

Însă condițiile oferite au fost socotite insuficiente, principalale nemulțumiri exprimate de rețelele sociale fiind generate de faptul că salariul anunțat era cel brut. „Păi din 2.650 de lei brut îţi ia statul 40-45 la sută şi cu cât mai rămâi? De ce nu faceţi salariul 2.650 lei net sau chiar 3.000 de lei, că s-au scumpit toate… Ce să facă omul cu 1.500 de lei sau cât vine?”, scrie Alex. „Să se jure că dă 26, în mână, şi eu vin acasă şi depun actele”, a afirmat un alt internaut.

ADVERTISEMENT

Pe lângă salariul redus, alte nemulțumiri au vizat condițiile de muncă. „E o muncă grea, prost plătită, nu au sporuri de periculozitate şi zgomot. Angajaţii lucrează în asemenea condiţii şi salariul de mizerie”,  a spus Ana. „A se specifica: transport în remorca tractorului”, a fost un alt comentariu.

Alții au ironizat comentariile legate de salariul mic și condițiile de muncă. „E grea munca. Ajutorul social vine fără muncă”, a comentat Vava.

ADVERTISEMENT

Dacă nici aici nu mai aveţi oameni, e grav nenică. Şi mai aveţi şi pretenţii, dar nu-i nimic că puteţi să începeţi să angajaţi din India, Pakistan, Indonezia”, a scris un alt hunedorean.

Societatea de salubritate din Hunedoara are în momentul de față circa 30 de angajați care se ocupă inclusiv de îngrijirea spațiilor verzi.

ADVERTISEMENT