Sport

De ce refuză jucătorii de la Dinamo să joace în amicalele cu Unirea Slobozia și Metaloglobus. PCH spune că nu e vorba de grevă

Dinamo nu va juca meciurile test cu Unirea Slobozia și Metaloglobus din cauza refuzului jucătorilor. Aceștia așteaptă să le fie achitate restanțele.
01.07.2021 | 11:28
De ce refuza jucatorii de la Dinamo sa joace in amicalele cu Unirea Slobozia si Metaloglobus PCH spune ca nu e vorba de greva
ADVERTISEMENT

A doua intrare în insolvență a clubului Dinamo a declanșat un val de neliniște în rândul fotbaliștilor lui Dusan Uhrin. Jucătorii refuză să se prezinte al amicalele cu Unirea Slobozia și Metaloglobus.

Suporterii-acționari susțin că nu este vorba de vreo grevă și că jucătorii respectă programul de antrenamente. Refuză să joace de frica accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Cum explică PCH ”boicotul” jucătorilor de la Dinamo

Dinamo avea programat un meci test cu Unirea Slobozia, joi, iar sâmbătă unul cu Metaloglobus. Acestea au fost anulate la cerea jucătorilor care refuză să intre pe teren.

”E liniște în vestiar!

AVEM CUVÂNTUL JUCĂTORILOR, ÎNCĂ O DATĂ!

Așa cum ați aflat deja, jucătorii nu au dorit să joace amicalul cu Slobozia, programat astăzi (joi, 1 iulie – n.r.), însă nici vorbă de grevă. Băieții s-au antrenat normal și vor continua să respecte programul trasat de antrenorul Dușan Uhrin la Săftica.

ADVERTISEMENT

Situația complicată de la Dinamo e normal însă să-i afecteze. Peste toate a venit și intrarea în insolvență, care a sporit starea de incertitudine. Dacă Dinamo nu mai poate să susțină anumite salarii, jucătorii în cauză urmând să plece, li s-a părut firesc să nu riște accidentări în meciuri amicale.

În urma discuțiilor purtate cu liderii vestiarului, aceștia ne-au asigurat că toți jucătorii vor continua însă să își facă treaba la antrenamente, în ciuda restanțelor și a celorlalte probleme de la club. Cu toții așteaptă să se așeze la masa discuțiilor în cel mai scurt timp posibil, pentru a găsi împreună cu noul administrator al clubului calea de urmat în viitor.

ADVERTISEMENT

DDB depune toate eforturile pentru ca situația să se schimbe în bine cât mai curând, pentru tot ce înseamnă Dinamo în acest moment. Le mulțumim încă o dată jucătorilor pentru înțelegere și pentru disponibilitatea la dialog. Vidului acestuia de putere de la Dinamo sperăm să îi punem capăt cât mai repede. Clubul are mare nevoie de profesioniști, dispuși să se înhame la o misiune teribilă în Ștefan cel Mare!

Le mulțumim totodată celor de la RTZ&Partners, care deja au venit lângă noi! Împreună vom scoate Dinamo la lumină: jucători, angajați și staff tehnic! Suporterii sunt în continuare aici, luptând până la epuizare pentru culori! Dușan Uhrin încă are răbdare, nu știm însă pentru cât timp!”, a postat PCH pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Dinamo se dezintegrează

În ciuda optimismului arătat de suporterii-acționari, situația financiară la Dinamo este critică, iar viitorul pe termen scurt incert. Fotbaliștii au primit promisiuni că în cursul acestei săptămâni vor primi o parte din restanțe, dar aceștia nu mai sunt dispuși să aștepte rezolvarea situației.

Dusan Uhrin este tentat să plece de la echipă din cauză că nu a primit niciun euro din cele cinci salarii restante. Tehnicianul este extrem de nemulțumit de incertitudinea care planează la club.

Mai mult, Dinamo nu poate face transferuri din cauza unei interdicții primite de la FIFA. Forul mondial a luat această decizie după ce o parte a jucătorilor spanioli aduși de Cortacero au câștigat procesele privind salariile restante.

Și jucătorii sunt deciși să renunțe și să-și găsească noi angajamente. Ricardo Grigore, Robert Moldoveanu, Florin Bejan, Deian Sorescu, Steliano Filip, Diego Fabbrini și Janusz Gol sunt jucătorii care deja și-au depus memorii pentru neplata salariilor restante.

ADVERTISEMENT