Life

De ce s-a înscris Magda Catone la Teologie la 63 de ani: „Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după”

Magda Catone a dezvăluit care au fost motivele care au stat în spatele deciziei ei de a se înscrie la Teologie, la vârsta de 63 de ani. Actrița și-a dorit mult acest lucru.
20.04.2022 | 13:14
De ce sa inscris Magda Catone la Teologie la 63 de ani Toti ne intrebam daca mai exista ceva dupa
ADVERTISEMENT

Magda Catone are o carieră de succes în actorie, însă dorința ei cea mai mare, încă din copilărie, a fost să studieze Teologia. Și-a împlinit visul la 63 de ani, iar acum este studentă. Artista a dezbătut acest subiect în emisiunea Vorbește Lumea, difuzată pe Pro TV.

Ce a determinat-o pe Magda Catone să se întoarcă pe băncile școlii la vârsta de 63 de ani. Actrița studiază Teologia

Fosta soție a lui Șerban Ionescu este un exemplu pentru cei care cred că este prea târziu să-și îndeplinească visele. La vârsta de 63 de ani, Magda Catone și-a surprins fanii atunci când a anunțat că s-a înscris la Facultatea de Teologie. În emisiunea  Vorbește Lumea, actrița a dezvăluit ce a determinat-o să ia această decizie.

ADVERTISEMENT

„Asta e natura umană, o natură sănătoasă, în care vrei să înveți ceva. Mă gândesc după ce termin asta ce o să încep să învăț.

M-am gândit la limba greacă. Nu că aș fi învățat alte limbi mai bine, ar trebui să aprofundez în limba engleză sau franceză”, a declarat Magda Catone.

ADVERTISEMENT

Totuși, nu doar curiozitatea a împins-o pe îndrăgita actriță să se întoarcă pe băncile școlii, ci și dorința de a-l cunoaște mai bine pe Dumnezeu.

„Toți ne întrebăm dacă mai există ceva după ce nu vom mai fi. Cum spune Sorescu, ‘Oamenii vorbesc, se iubesc și mor. Oare mai există ceva?’

ADVERTISEMENT

Despre asta se ocupă Teologia, de felul în care am venit și de felul în care ne pregătim să plecam și cum stăm în această ambianță a vieții”, a adăugat actrița.

Magda Catone vrea să transmită mai departe învățăturile dobândite în studenție

Nu doar că vrea să-și răspundă ei înșiși la întrebările despre divinitate, ci vrea să transmită mai departe învățăturile dobândite în studenție.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu voi preda după acest masterat, dacă nu voi fi profesoară, voi mărturisi. Cred că asta facem cu toții, mărturisim cine suntem. Suntem suma acestor lucruri pe care le învățăm și eu prefer asta”, a recunoscut Magda Catone.

Pentru a fi admisă la Teologie, Magda Catone s-a pregătit o perioadă îndelungată și recunoaște că bibliografia i-a dat ușoare bătăi de cap, deoarece terminologia poate fi uneori greu de înțeles.

Totuși, după ce a început studiile s-a regăsit în domeniu. Acum, actrița recunoaște că a scris teme și lucrări de care s-a mirat că au ieșit din mâna ei.

De Paște, Magda Catone va merge la Mănăstire

Întrebată ce planuri are pentru Paște, Magda Catone a dezvăluit că va merge la Mănăstirea Hurezi, așa cum obișnuiește de mai mulți ani.

„De Paște mă pregătesc pentru comuniunea asta cu prietenii. Merg în fiecare seară la Denii. Voi fi alături de prieteni. Ani de zile am fost lă Mănăstire la Hurezi, plec de vineri și stau până după Paște”, a explicat Magda Catone.

ADVERTISEMENT