Life

De ce să bei lapte înainte de culcare. Efectul neașteptat pe care îl are asupra organismului tău

De ce să bei lapte înainte de culcare? Poate ai mai auzit de asta, însă nu știai ce impact are asupra organismului tău.
26.04.2024 | 10:18
De ce sa bei lapte inainte de culcare Efectul neasteptat pe care il are asupra organismului tau
De ce să bei lapte înainte de culcare. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce să bei lapte înainte de culcare? Este bine cunoscut faptul că anumite obiceiuri pe care le avem înainte de somn pot influența calitatea acestuia. De asemenea, sunt cazuri în care ne putem confrunta și cu insomnii.

De ce să bei lapte înainte de culcare

Pentru ca organismul nostru să funcționeze normal, avem nevoie și de odihnă. Puține persoane dorm opt ore pe noapte și reușesc să se trezească mai odihnite a doua zi. Adevărul e că unele obiceiuri ne pot face bine, sau rău.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, consumul anumitor alimente înainte de culcare ne poate afecta somnul. Totodată, dacă petrecem prea mult timp în fața ecranelor înainte de somn s-ar putea să adormim mai greu.

Sunt însă și alimente benefice care ne pot fi de mare ajutor. Exemplu este chiar banalul lapte. De ce e bine să bei lapte înainte de culcare? Poate nu știai, dar laptele conține doi compuși. Este vorba despre melatonină și triptofan.

ADVERTISEMENT

Acestea contribuie la un somn mai bun. Nu este clar ce cantitate de triptofan și melatonină are un pahar de lapte. Pe de altă parte, studiile efectuate de-a lungul timpului au arătat efectele benefice pe care le are.

Beneficiile pe care le are laptele

Un pahar de lapte cald oferă în primul rând senzația de sațietate. Astfel, nu o să îți mai fie foame pe timp de noapte. Iar pe lângă asta, laptele te poate calma după o zi extrem de agitată și te pregătește pentru odihnă.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că e bine să bei lapte cald înainte de culcare. O băutură caldă are un cu totul alt efect spre deosebire de una rece. De asemenea, nu trebuie să adăugăm zahăr în el ori alte ingrediente.

Și alte băuturi pot face minuni pentru somn. Spre exemplu, anumite ceaiuri de plante te pot ajuta să te relaxezi și să adormi mai repede. Exemplu este chiar ceaiul cu valeriană care reduce și simptomele de anxietate.

ADVERTISEMENT

Planta oferă o stare de calm și rezolvă și problemele cu stresul. Iar consumat regulat, ceaiul de valeriană poate să contribuie la eliminarea insomniilor și ne poate ajuta să adormim mai repede. Și băutura cu cireșe amare poate avea același efect.

ADVERTISEMENT