Life

De ce să uzi florile cu apă minerală. Trucuri eficiente pe care trebuie să le încerci neapărat

Știi la ce funcționează apa minerală la pământul florilor? Sfaturi utile de care trebuie să ții cont în cazul plantelor tale.
20.10.2023 | 00:25
De ce sa uzi florile cu apa minerala Trucuri eficiente pe care trebuie sa le incerci neaparat
Știi la ce funcționează apa minerală la pământul florilor? Sfaturi utile de care trebuie să ții cont în cazul plantelor tale. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

De ce să uzi florile cu apă minerală. Trucuri eficiente pe care trebuie să le încerci neapărat. Băutura răcoritoare joacă un rol foarte important în rândul plantelor pe care le ai în locuință sau pe pervazul casei.

Știi la ce funcționează apa minerală la pământul florilor? Sfaturi utile de care trebuie să ții cont în cazul plantelor tale

Știi la ce funcționează apa minerală la pământul florilor tale? Iată o serie de sfaturi utile de care trebuie să ții cont în cazul plantelor tale pentru a crește frumos și pentru a rămâne înflorite o perioadă cât mai lungă.

ADVERTISEMENT

Lichidul nu afectează sub nicio formă florile, ci dimpotrivă. Datorită faptului că conține sulfac de potasiu, clorură de sodiu sau fosfat disodic acesta este ideal pentru a uda plantele din ghivece, mai ales dacă nu mai are mult acid.

Potrivit studiilor, apa minerală are efecte benefice și incredibile. Unul dintre acestea le ajută să se dezvolte optim, le întărește rădăcina și le menține hidratate o perioadă bună pentru că are în compoziția sa minerale.

ADVERTISEMENT

În cazul în care observi că pământul din ghiveciul este mai uscat, atunci trebuie să faci ceva rapid pentru a salva floarea. Foarte multe persoane care iubesc planetele obișnuiesc să adauge puțină băutură carbogazoasă.

Cum se udă florile cu apă minerală

Florile se udă cu apă minerală de fiecare dată când pământul este uscat. Specialiștii nu recomandă o cantitate anume, însă este foarte important să nu folosiți prea multă pentru a nu provoca stricăciuni la rădăcină.

ADVERTISEMENT

De asemenea, e bine ca frunzele și petalele să nu fie atinse cu acest lichid. Totodată, ar fi indicat ca procesul să se efectueze seara, nicidecum când este cald și razele soarelui sunt foarte puternice și ajung direct pe floare.

Repetă procesul o dată la cinci zile sau cel puțin măcar o dată pe săptămână. Specialiștii te informează că toamna și iarna durează mai mult până se usucă apa din ghiveci, așa că trebuie să verifici pământul înainte de a mai adăuga apă minerală.

ADVERTISEMENT

Băutura mai poate fi folosită și în alte situații, printre care se numără: curățarea murdăriei care s-a depus pe geamuri, a bijuteriilor sau a petelor de urină provenite de la animale. Apa minerală poate fi utilizată și pentru a îndepărta rugina sau pentru a spăla oglinzile din casă.

ADVERTISEMENT
Tags: