Life

Ce diferență există între apa de izvor și apa minerală plată, de fapt. Puțini știu acest detaliu

Tu știi ce diferență există între apa de izvor și apa minerală plată? Nu multă lume cunoaște detaliile menționate inclusiv pe etichetă.
18.08.2023 | 18:45
Ce diferenta exista intre apa de izvor si apa minerala plata de fapt Putini stiu acest detaliu
Ce diferență există între apa de izvor și apa minerală plată, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Ce diferență există între apa de izvor și apa minerală plată, de fapt? Cu siguranță ai observat etichetele, însă poate acest lucru nu contează chiar atât de mult pentru tine. Este important însă să știi totuși ce consumi.

Ce diferență există între apa de izvor și apa minerală plată, de fapt

În primul rând află că apa de izvor pe care o cumperi provine din surse pur naturale. Aici putem vorbi despre izvoare montane, ori izvoare subterane. Apa de izvor este pură, dar și proaspătă.

ADVERTISEMENT

Iar cei de la MyOwnWater.com mai scriu că apa de izvor este și mai bună decât apa de masă plată. Ce mai trebuie să știi despre acest tip de apă? În primul rând, aceasta conține săruri minerale.

De asemenea, izvoarele din care este extrasă sunt protejate. Drept urmare, este lipsită de tratamente chimice așa cum se întâmplă în cazul altor tipuri de apă. În general, apa de izvor este colectată din surse naturale, ulterior îmbuteliată fără a fi modificată.

ADVERTISEMENT

Iar la capitolul sănătate oferă numeroase beneficii. Tocmai din acest motiv, indicat ar fi să optezi pentru ea. Ce diferență există între apa de izvor și apa plată minerală? În primul rând conținutul de minerale specific.

Ce este, de fapt, apa de masă plată

Apa de izvor conține mai puține săruri minerale decât apa plată minerală. De asemenea, acest tip de apă are de îndeplinit mai multe standarde de calitate. Ambele tipuri de apă sunt sănătoase.

ADVERTISEMENT

Iar dacă le-ai consumat, cu siguranță ai observat că gustul poate să fie diferit. De vină este conținutul mare de minerale. Astfel, s-ar putea ca multe persoane să prefere apa plată minerală în loc de apa de izvor.

Un alt tip de apă mai este și apa de masă plată. Ce înseamnă asta? Este vorba în realitate despre apa de la robinet, ori cea potabilă. Într-adevăr, este extrem de accesibilă pentru multe persoane, dar este cu mult mai diferită față de cea de izvor ori cea minerală plată.

ADVERTISEMENT

Apa de masă plată este demineralizată. Astfel, nu conține nici săruri minerale. Tocmai din acest motiv, cu siguranță observi și la ea o modificare în ceea ce privește gustul. 

ADVERTISEMENT