Sporturi

De ce şi-a dat afară antrenorul Naomi Osaka? Sports Illustrated: “Pentru ce să-i dau bonusuri mari?” şi-ar fi spus liderul mondial

15.02.2019 | 15:30
De ce sia dat afara antrenorul Naomi Osaka Sports Illustrated Pentru ce sai dau bonusuri mari siar fi spus liderul mondial
ADVERTISEMENT

Adevăratul motiv pentru care Naomi Osaka şi-a concediat antrenorul. Naomi Osaka, liderul mondial din WTA, a recurs la o decizie surprinzătoare după ce a câştigat cel de-al doilea titlu al carierei. Nipona în vârstă de 21 de ani şi-a concediat antrenorul alături de care a câştigat toate cele trei titluri din carieră şi a ajuns în premieră lider mondial în circuitul feminin de tenis, Sascha Bajin.

Decizia a fost una de-a dreptul şocantă pentru urmăritorii sportului alb, însă nici Osaka sau Bajin nu au clarificat situaţia până în prezent. Totuşi, Jurnaliştii americani de la Sports Illustrated susţin că ruptura celor doi s-a produs din cauza neînţelegerilor financiare. Conform americanilor, Osaka ar fi fost nemulţumit pentru că ar fi trebuit să-i plătească lui Bajin bonusuri foarte mari datorită turneelor majore cucerite.

ADVERTISEMENT

De ce şi-a concediat antrenorul liderul mondial din WTA

“În momentele în care au succes, jucătoarele se întreabă adesea: ‘Pentru ce mai am nevoie de el? Eu am reuşit asta! Eu am muncit din greu! Şi acum îi plătesc acest bonus uriaş. Şi tot el primeşte meritele?'”, a scris sursa citată. Cei doi au început să lucreze împreună când Naomi Osaka se afla pe locul 68 WTA. Ulterior, nipona a pornit ca din tun în circuit şi a obţinut câteva rezultate uimitoare şi a ajuns pe locul 1 în lume detronând-o pe Simona Halep după 64 de săptămâni petrecute pe această poziţie. Românca a vorbit şi ea despre ruptura dintre Osaka şi Bajin.

Sacha Bajin a confirmat la scurt timp după anunţul niponei decizia luată de Naomi Osaka, însă nici el nu a oferit mai multe detalii despre despărţire: ”Îți mulțumesc, Naomi. Îți doresc și ție tot ce este mai bun. Ce călătorie am avut! Îți mulțumesc că m-ai lăsat să iau parte la ea”. Tehnicianul german a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2018. El a mai lucrat în a sa carieră cu Serena Williams (2008-2015), Victoria Azarenka (2015-2016), Sloane Stephens (2016) și Caroline Wozniacki (2017).

ADVERTISEMENT
Tags: