Life

De ce te așteaptă câinele lângă ușă când vii acasă. Semnificația gestului e surprinzătoare

De ce câinele te așteaptă lângă ușă atunci când vii acasă. Gestul are o semnificație surprinzătoare. Explicația specialiștilor.
30.09.2023 | 19:00
De ce te asteapta cainele langa usa cand vii acasa Semnificatia gestului e surprinzatoare
De ce te așteaptă câinele lângă ușă când vii acasă. Sursa foto: Unsplash/Courtney Cook
ADVERTISEMENT

Câinele are mai multe comportamente pentru care stăpânul nu a găsit o explicație, cum ar fi acela de a aștepta lângă ușă atunci când vii acasă. Gestul animalului are o semnificație surprinzătoare.

De ce te așteaptă câinele lângă ușă când vii acasă. Explicația acestui gest

Câinii sunt animale de companie preferate de foarte multe persoane. Sunt considerați adevărați prieteni și membri ai familiei, care își așteaptă întotdeauna stăpânii cu nerăbdare să vină acasă pentru a se juca cu ei.

ADVERTISEMENT

Deși mulți oameni au câine, anumite gesturi ale acestor patrupede sunt greu de înțeles. De exemplu, dacă ai câine, poate ai observat că acesta te așteaptă lângă ușă atunci când vii acasă. Dar te-ai întrebat vreodată de ce face acest lucru?

Atunci când stăpânul lipsește de acasă, câinele îi simte lipsa pe parcursul întregii zile. Din acest motiv, patrupedul este foarte fericit atunci când proprietarul vine acasă și s-ar putea ca acesta să găsească animalul chiar lângă ușă.

ADVERTISEMENT

Astfel, câinele stă lângă ușă deoarece îi este dor de tine. Atunci când e fericit că își revede stăpânul, acesta așteaptă cu ochii larg deschiși, legănându-și coada, chiar în fața ferestrei.

Cei mai mulți câini recunosc sunetul mașinii proprietarului sau pașii acestuia, așa că vin lângă ușă pentru a-l întâmpina pe acesta. Prin acest comportament, animalul vrea să-i arate stăpânului cât de fericit este că s-a întors acasă.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care câinele își înclină capul atunci când vorbești cu el

Un alt comportament pe care îl au câinii este să-și încline capul într-o parte atunci când stăpânii vorbesc cu ei. Gestul poate avea mai multe semnificații, diferite pentru fiecare animal.

Capacitatea auditivă a câinilor este una foarte dezvoltată, așa că pot să reacționeze la unele frecvențe sau sunete subtile. Atunci când își înclină capul, poate încerca să-și focalizeze urechile pentru a putea să audă mai bine. De altfel, acest gest înseamnă că animalul poate încerca să identifice sursa sunetului respectiv.

ADVERTISEMENT

O altă explicație ar putea fi faptul că animalul este atent la ceea ce spui și își manifestă interesul față de ce îi transmiți, așa că are tendința de a-și da capul într-o parte.

Gestul de a-și înclina capul într-o parte reprezintă un mod de interacțiune socială. Atunci când face asta, câinele înțelege că stăpânul îi va oferi afecțiune sau o recompensă.

ADVERTISEMENT