Life

Cum să-ți dresezi câinele dacă latră foarte mult și deranjează vecinii. Sfaturile utile pentru cei care stau în apartament

Cum poți să-ți dezveți câinele care latră excesiv de acest obicei. Sfaturile care te pot scăpa de foarte multe probleme.
08.09.2023 | 15:29
Cum sati dresezi cainele daca latra foarte mult si deranjeaza vecinii Sfaturile utile pentru cei care stau in apartament
Cum să procedezi atunci când câinele tău latră foarte mult. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Persoanele care au un cățel care latră excesiv știu că acest lucru le poate face foarte multe probleme, mai ales dacă locuiesc la apartament, căci vecinii ar putea fi deranjați și riscă să se trezească cu reclamații. Cum poate fi dezvățat patrupedul de acest obicei fără ajutorul din București.

Cum să procedezi atunci când câinele tău latră foarte mult

Atunci când alegi să-ți cumperi sau să adopți un cățel, trebuie să fii conștient că decizia vine la pachet cu foarte multă responsabilitate. Nu doar că este nevoie de vizite periodice la veterinar, investiții în hrană și jucării, dar și de mult timp.

ADVERTISEMENT

Nu este ușor să disciplinezi un câine și necesită multă răbdare. În plus, o problemă majoră apare atunci când câinele latră foarte mult. Și când locuiești la bloc, acest lucru nu te deranjează doar pe tine, ci și pe vecinii care ar putea să-ți facă reclamații.

Din fericire, există mai multe soluții prin care patrupedul poate fi disciplinat acasă. Metodele sunt utile și merită încercate înainte de a apela la ajutorul unui dresor profesionist, mai ales că ajută și la crearea legăturii cu prietenul necuvântător.

ADVERTISEMENT

În primul rând, scrie humansociety.org, trebuie să identifici cauza pentru care câinele tău latră. Poate fi din mai multe motive: de teamă, de plictiseală sau pentru că are anxietate și își dorește-ți atragă atenția.

De asemenea, trebuie să-ți înveți cățelul câteva comenzi de bază, precum: „Șezi!”, „Fii liniștit!”, „Gata!”, „Lasă!”, „Nu” și „Bun”, deoarece acestea îți vor fi de mare ajutor atunci când îți dorești să-l liniștești.

ADVERTISEMENT

Totodată, un cățel este mult mai puțin agitat atunci când primește un exercițiu care să-l stimuleze mental. Asigură-te că îl scoți întotdeauna la plimbare în mod regulat, că-i pui la dispoziție jocuri și puzzle-uri speciale pentru el.

Nu-ți lăsa patrupedul să se plictisească

Din aceeași categorie face parte și următorul sfat. În cazul în care câinele tău latră foarte mult, este posibil să se întâmple din cauza plictiselii. Încearcă să-l ții ocupat și să-i pui la dispoziție mai muște jucării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în cazuri deosebite, poți apela la sistemele concepute ca fiind anti-lătrat. Din această categorie fac parte gulerele speciale sau dispozitivele cu utrasunete, care îl vor deranja în momentul în care va face multă gălăgie.

ADVERTISEMENT
Tags: