News

Decizia CSM privind cazul judecătoarei din dosarul 2 Mai. Hotărârea este definitivă

Cazul judecătoarei din dosarul 2 Mai. Ce a hotărât Consiliul Suprem al Magistraturii privind cererea de suspendare a acesteia
24.04.2024 | 19:01
Decizia CSM privind cazul judecatoarei din dosarul 2 Mai Hotararea este definitiva
Decizia CSM privind cazul judecătoarei din dosarul 2 Mai. colaj Fanatik/ Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Decizia CSM privind cazul judecătoarei din dosarul 2 Mai, în care este anchetat Vlad Pascu. Consiliul Suprem al Magistraturii a hotărât, miercuri, 24 aprilie, ca Ioana Ancuța Popoviciu să scape de suspendarea din funcție.

Hotărârea CSM în cazul judecătoarei din dosarul 2 Mai

Astfel, propunerea Inspecției Judiciare, referitoare la suspendarea magistratului de la Judecătoria Mangalia, a fost respinsă. Hotărârea este definitivă, „fără cale de atac”. CSM a considerat că solicitarea a fost neîntemeiată.

ADVERTISEMENT

Inspecția Judiciară susținea că există suspiciuni de „afectare a imparțialității procedurilor disciplinare”. Dacă Ioana Ancuța Popoviciu ar fi fost suspendată, procesul lui Vlad Pascu, tânărul vinovat de uciderea celor doi tineri în accidentul de la 2 Mai, ar fi fost reluat de la primul termen.

Amintim că verificările au început în urma comportamentului pe care Popoviciu l-a avut în sala de judecată. Părinții victimelor au declarat că magistratul nu cunoștea date importante din dosarul pe care îl judecă.

ADVERTISEMENT

Ba chiar, în timpul unei ședințe de judecată, Ioana Ancuța Popoviciu a întrebat dacă unul dintre tinerii care a murit în tragedie se află în sală. De altfel, după ședința CSM desfășurată miercuri, 24 aprilie, judecătoarea a avut încă o reacție greu de explicat.

Ea a stat preț de mai bine de un minut în fața presei, indiferentă, fără să răspundă la întrebările jurnaliștilor. Înainte de pronunțarea deciziei CSM, ministrul Justiției a oferit o declarație privind cazul judecătoarei de la Mangalia.

ADVERTISEMENT

Alina Gorghiu: „Cetățeanul trebuie să aibă încredere în justiție”

Alina Gorghiu spunea că vrea să fie găsită o soluție potrivită pentru a „ieși din impas”. De asemenea, ministrul a menționat că își dorește ca încrederea românilor în justiție să nu fie afectată din cauza acestui dosar.

„Eu, ca ministru, nu mă pot pronunța pe o procedură disciplinară, nu pot să vă spun ce se întâmplă sau ce au documentat cei de la Inspecție în dosar, nu pot să vă anticipez decizia pe care CSM o va avea în acest caz, însă pot să vă spun ce-mi doresc.

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să nu fie deloc afectată încrederea în justiție din pricina acestui dosar. Cetățeanul trebuie să aibă încredere în justiție”, a declarat Alina Gorghiu la Antena 3 CNN.

 

ADVERTISEMENT