News

Decizie finală în cazul Laurei Codruța Kovesi! ICCJ se va pronunța azi pe cererea de la Inspecția Judiciară

25.03.2019 | 14:31
Decizie radicală a procurorilor în cazul Laurei Codruța Kovesi.

Ziua de luni, 25 martie, vine cu o decizie importantă pentru Laura Codruța Kovesi. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție se vor pronunța astăzi cu privire la cererea Inspecției Judiciare, de a aplica o serie de sancțiuni disciplinare asupra fostului șef al Direcției Naționale Anticorupție.

UPDATE. Judecătorii au decis că nu există motive pentru sancționarea Laurei Codruța Kovesi. Fosta șefă a DNA  a fost declarată nevinovată

Kovesi află astăzi ce se va întâmpla cu cererea formulată de Inspecția Judiciară

Aflată în cursa pentru ocuparea postului de procuror-șef al Parchetului European, Laura Codruța Kovesi nu scapă de problemele cu justiția din țara noastră. Un complet format din cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție vor analiza astăzi cererea formulată de Inspecția Judiciară.

Cazul a ajuns pe masa magistraților de la Instanța Supremă, după decizia CSM de a respinge cererea Inspecției Judiciare, care solicită ca Laura Codruța Kovesi să fie sancționată disciplinar, pe motivul că și-ar fi trimis consiliera, care era judecător, să efectueze controale la două structuri teritoriale ale DNA.

Ce a spus Kovesi în pledoaria sa de la ÎCCJ
Ce a spus Kovesi în pledoaria sa de la ÎCCJ

Cine sunt magistrații care vor da decizia

Completul de cinci judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție care se va pronunța în cursul zilei de astăzi asupra acestui caz este format din Corina Corbu, George Bogdan Florescu, Rodica Zaharia, Maria Hrudei și Eugenia Pușcașiu.

Unul dintre acești magistrați a avut în trecut probleme cu legea. Este vorba despre Corina Corbu, trimisă în judecată de DNA, în același dosar în care era implicată și judecătoarea Gabriela Bârsan. Toți inculpații au fost achitați, astfel că cele două și-au reluat activitatea la Înalta Curte.

Săptămâna trecută, Laura Codruța Kovesi a fost prezentă la Înalta Curte, pentru a se apăra împotriva acuzațiilor care i se aduc. În pledoaria sa, fosta șefă a DNA le-a cerut magistraților Instanței Supreme să respingă cererea formulată de Inspecția Judiciară. „Vă rog să respingeți ca nefondat recursul IJ și să mentineți hotărârea Secției pentru procurori a CSM”  , a transmis Laura Codruța Kovesi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri