Fotbal international

Decizie importantă luată de UEFA. A stabilit prețurile biletelor din deplasare

30.08.2019 | 19:34
Decizie importanta luata de UEFA A stabilit preturile biletelor din deplasare

UEFA a anunțat schimbarea regulamentului în ceea ce privește prețul biletelor din deplasare pentru competițiile europene. Momentan, măsura este luată doar pentru meciurile din deplasare ale echipelor și  este o urmare a sesizărilor făcute de cluburile din Anglia în sezonul trecut. Englezii s-au plâns de sumele exorbitante ale biletelor pe care fanii le-au avut de plătit la partidele jucate în deplasare.

Prețurile biletelor din deplasare stabilite de UEFA

În urma deciziei luate, UEFA a stabilit că un bilet în deplasare nu va costa mai mult de 70 de euro în Champions League, în timp ce în Europa League nu va depăși suma de 45 de euro. „Această măsură a fost luată pentru a preveni cluburile să ajungă la o înțelegere între ele pentru prețurile biletelor din deplasare. Introducerea plafonului vine după inflația din sezoanele recente, care a culminat sezonul acesta cu prețuri-record all time impuse de Barcelona fanilor de la Liverpool și United pe Camp Nou, 119 euro. Plafonul e bazat pe categoria 4 de preț curentă pentru competițiile UEFA”, a informat forul continental.

„Comitetul de Urgență al UEFA a aprobat plafonarea prețurilor biletelor pentru fanii vizitatori la meciurile de Champions League și Europa League cu efect imediat. Prețurile biletelor vor fi plafonate la maxim 70 de euro pentru partide de Liga Campionilor și la maxim 45 de euro pentru cele din Europa League, acesta fiind nivelul celei mai ieftine categorii de bilete la finalele celor doua competiții”, s-a arătat într-un comunicat UEFA.

Aleksander Ceferin. Sursă foto: hepta.ro
Aleksander Ceferin. Sursă foto: hepta.ro

Decizia a fost luată în favoarea fanilor

„Fanii sunt sângele acestui sport și cei care își urmează echipele în deplasare trebuie să aibă acces la bilete la prețuri rezonabile, având în vedere și costul călătoriei pe care o fac. Prin plafonarea prețurilor vrem să ne asigurăm că suporterii pot călători la meciurile din deplasare și pot contribui la atmosfera de pe stadioane”, a declarat președintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Fanii lui Manchester United au avut un rol determinant în schimbarea regulamentului, din cauza meciului din deplasare cu FC Barcelona din „sferturile” competiției. Catalanii au cerut în schimbul unui bilet peste 100 de lire sterline, preț considerat mult prea ridicat de fanii englezi.

  • 75 de euro este prețul maxim pentru un bilet la meciurile de Champions League din deplasare
  • 45 este prețul maxim pentru un bilet la meciurile de Europa League din deplasare