Fotbal international

Declarație emoționantă a unui fotbalist care în urmă cu 2 ani juca la Liverpool: “Am dormit pe stradă și am cerșit!”

19.10.2018 | 13:03
Declaratie emotionanta a unui fotbalist care in urma cu 2 ani juca la Liverpool Am dormit pe strada si am cersit
ADVERTISEMENT

Mamadou Sakho a acordat un interviu postului CNN. Francezul a povestit cum a ajuns la fotal și cât de greu i-a fost în copilărie, el provenind dintr-o familie foarte săracă. “Știu exact ce înseamnă să îngheți de frig și să nu ai nimic de mâncare. Am dormit pe stradă și am cerșit. A trebuit să fur să mănânc ceva. Aceste momente m-au ajutat să devin omul care sunt astăzi.” este mărturia fotbalistului pentru cei de la CNN.

Mamadou Sakho era titular la Liverpool în urmă cu 2 ani, acum apărătorul francez joacă pentru Crystal Palace. La cei 28 de ani ai săi, fotbalistul a trecut prin foarte multe încercări. Copilăria plină de neajunsuri din cartierul Goutte d’Or din Paris, nu a fost singura problemă. La 13 ani, Mamadou Sakho și-a pierdut tatăl. Atunci francezul s-a lăsat pentru o scurtă perioadă de fotbal. S-a reapucat când și-a dat seama că așa poate face bani pentru cei 6 frați ai săi. La acea vârstă juca deja la juniorii lui PSG.

ADVERTISEMENT

Mamadou Sakho: “Am dormit pe stradă, dar ştiam că o să reuşesc. Acum vreau să-i ajut pe cei care nu au”

Mamadou Sakho a stat la juniorii lui PSG timp de 6 ani. Antrenorul Paul Le Guen a fost cel care a avut curaj să-l aducă la prima echipă. Avea doar 17 ani şi debuta într-un meci de Cupa UEFA împotriva celor de la AEK. A venit câteva luni mai târziu şi debutul în Ligue 1. Tot şase ani a stat pe Parc des Princes Mamadou Sakho la echipa mare a lui PSG. În 2013 Liverpool plătea pentru apărătorul de naţională 18 milioane de lire sterline.

“Fotbalul mi-a schimbat viaţa de familie şi m-a învăţat să răsplătesc la rândul meu” a declarat fotbalistul pentru CNN. Sakho a trecut prin momente grele şi ca fotbalist profesionit. În aprilie 2016, când juca pentru FC Liverpool a fost suspendat de UEFA, după ce a fost depistat pozitiv la un control antidoping. După numai o lună UEFA l-a achitat, pentru că substanţa folosită nu era pe lista celor interzise.

ADVERTISEMENT
  • 5.200.000 de lire sterline este salariul anual al lui Mamadou Sakho la Crystal Palace