News

Depozitul unui mall din Cluj-Napoca a luat foc. Intervenție de urgență pentru limitarea incendiului

Un incendiu de proporții a izbucnit, sâmbătă seara, în incinta unui mall din Cluj-Napoca. Flăcările au atins câțiva metri înălțime.
09.12.2023 | 21:52
Depozitul unui mall din ClujNapoca a luat foc Interventie de urgenta pentru limitarea incendiului
Un incendiu de proporții a izbucnit la un mall din Cluj-Napoca / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Antena 3 / ISU Cluj
ADVERTISEMENT

Un depozit situat în curtea interioară a centrului comercial Iulius Mall din Cluj-Napoca a luat foc, sâmbătă seara. Pompierii au intervenit de urgență pentru izolarea incendiului.

Flăcări înalte de câțiva metri, la Iulius Mall

Flăcările au atins câțiva metri, după ce mai multe materiale din zona de preluare a mărfii, situată în curtea interioară a Iulius Mall, au luat foc. Incendiul nu s-a extins în zona publică a centrului comercial, însă pompierii au decis să procedeze la evacuarea clienților.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, așa că nu a fost nevoie de îngrijiri medicale pentru oamenii aflați în interiorul complexului comercial. Zona afectată se află în apropierea unui supermarket care funcționează în incinta mallului.

Intervenție cu trei autospeciale, la incendiul de la mall

”Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente cu trei autospeciale de stins incendii pentru a lichida flăcările care au cuprins mai multe materiale depozitate în curtea interioară (unde se preia marfa) a unui complex comercial de pe strada Alexandru Vaida Voievod.

ADVERTISEMENT

Până acum nu au fost persoane care să solicite consult medical și nu au fost necesare măsuri pentru evacuarea clienților din complexul comercial”, a anunțat ISU Cluj.

În jurul orei 19:30, pompierii au anunțat că flăcările au fost localizate și că nu mai există pericol de extindere a incendiului. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD și două echipaje SAJ.

ADVERTISEMENT

De la ce a pornit focul

Intervenția a fost una destul de dificilă, iar conducerea Iulius Mall a dispus oprirea sistemului de ventilație, pentru ca fumul să nu pătrundă în interiorul zonei comerciale.

„Clienții din cadrul spațiului comercial unde funcționează un supermarket au fost evacuați ca măsură de. La fața locului au fost alocate un echipaj SMURD și două SAJ. Până acum nu sunt persoane care au solicitat consult medical. Având în vedere că mai există infiltrări de fum în parcajele și spațiile complexului comercial, a fost transmisă recomandarea clienților de a părăsi în ordine obiectivul”, au mai transmis pompierii clujeni.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, se pare că incendiul a fost provocat de niște paleți care s-au aprins accidental.

ADVERTISEMENT
Tags: