News

Deputaţii au decis: Ce se întâmplă cu ora de educaţie sanitară. Va fi necesar acordul părinţilor

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a decis, marți, ce se va întâmpla cu ora de educație sanitară. Va fi necesar ca părinții să își dea acordul
22.03.2022 | 16:22
Deputatii au decis Ce se intampla cu ora de educatie sanitara Va fi necesar acordul parintilor
Deputații au luat o decizie în ceea ce privește ora de educație sanitară în școli. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Noi informații cu privire la proiectul de lege privind ora de educație sanitară în școli. Deputații au luat o decizie în acest sens. Va fi necesar acordul părinților.

Ce se întâmplă cu ora de educaţie sanitară

Marți, 22 martie, Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a respins cererea de reexaminare a proiectului de lege privind ora de educație sanitară transmisă de preşedintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

“Respingerea cererii de reexaminare înseamnă că rămâne textul votat de Parlament în 2020, cu acel acord preliminar al părinţilor pentru a participa elevii la educaţia sanitară.

Educaţia sanitară, de regulă, nu este o materie care să se desfăşoare pe tot parcursul anului, sunt minim două ore pe semestru, probabil că diriginţii vor avea grijă să ia acordul părinţilor înainte de fiecare oră”, a precizat preşedintele Comisiei de muncă, Adrian Solomon, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai specificat că orele de educație sanitară se vor ține indiferent de numărul de elevi participanți.

“Ora se desfăşoară cu cei care doresc, indiferent de numărul lor. Se face cursul respectiv, pentru că acei copii au dreptul la educaţie.

ADVERTISEMENT

Nu trebuie ca o majoritate să fie de acord pentru ca ora să se ţină, există majoritate doar la Parlament”, a mai menţionat Adrian Solomon, potrivit sursei menționate anterior.

Orele de educație sanitară, în programa școlară pentru toate clasele

Preşedintele Comisiei de muncă a mai spus că astfel de ore vor fi cuprinse în programa şcolară pentru toate clasele.

ADVERTISEMENT

“Noi am pledat să fie la orele de dirigenţie. Evident că ele sunt în programă şi pentru clasele I-IV, dar acolo învăţătoarea ştie ea mai bine ce are de făcut şi ce anume trebuie să transmită copiilor.

Nu este o limită de clasă, se poate face la orice clasă. Rămâne la latitudinea Ministerului Educaţiei să facă aceste programe în aşa fel încât să fie aplicabile pentru toate categoriile de vârstă.

Aceste cursuri vor fi predate, unde e cazul, de către diriginte, unde nu este cazul trebuie să vină un specialist ori din afară ori din şcoală”, a explicat acesta, conform aceleiași surse.

ADVERTISEMENT