Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Derby-ul Steaua – Dinamo 2-0, analizat la sânge la Fanatik SuperLiga: „Dacă scoți atmosfera, e un meci slab de Liga 2!”

Derby-ul incendiar din Ghencea dintre Steaua și Dinamo a fost întors pe toate părțile în cadrul emisiunii Fnatik SuperLiga.
19.04.2023 | 14:42
Derbyul Steaua  Dinamo 20 analizat la sange la Fanatik SuperLiga Daca scoti atmosfera e un meci slab de Liga 2
Derby-ul Steaua - Dinamo 2-0, analizat la sânge la Fanatik SuperLiga Dacă scoți atmosfera, e un meci slab de Liga 2!
ADVERTISEMENT

Derby-ul Steaua – Dinamo s-a disputat într-o atmosferă electrizantă, iar „militarii” au revenit pe primul loc în Liga 2 după o victorie entuziasmantă împotriva rivalilor de moarte.

Derby-ul Steaua – Dinamo 2-0, analizat la rece la FANATIK SUPERLIGA

Dan Chilom a pornit o analiză pertinentă în studioul FANATIK SUPERLIGA după derby-ul din Ghencea disputat în fața a peste 20.000 de spectatori: „Pentru România și fotbalul românesc, din exterior, să te prezinți cu un astfel de joc, o astfel de atmosferă în Liga 2, este mai mult decât onorant. Discutam cu cineva din Franța care a zis că în Liga 2 nu a văzut niciodată atâția oameni la un meci și o asemenea atmosferă”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Jurnalistul știe de ce acest meci e mai special decât multe alte derby-uri din Europa: „La acest meci există însă un dar, pentru că se întâlnesc echipele cu cel mai bogat palmares din istoria țării. Jocul și atmosfera, jos pălăria! Sau și jocul. Vorbim totuși de un meci din Liga 2.

A fost un meci cu o dăruire extraordinară, în primul rând pentru Steaua. N-am văzut-o niciodată atât de concentrată, de agresivă. Mie mi s-a părut că Dinamo a intrat fără niciun pic de șansă în această partidă”, a mai spus Dan Chilom, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Steaua a dominat de la A la Z derby-ul cu Dinamo: „Nu vezi foarte multe lucruri de calitate la un meci de liga a doua”

Dan Chilom e de părere că jucătorii lui Ovidiu Burcă nu au avut nicio șansă în Ghencea: „A fost controlat meciul de la un cap la altul de Steaua. Mi-a plăcut îndârjirea. De multe ori nu vezi foarte multe lucruri de calitate la un meci de Liga a doua și nu vezi niște execuții senzaționale, așa cum am văzut la FCSB – Farul. 

Jucătorii și-au dat seama că este ultima șansă atât pentru Steaua și pentru Dinamo. Au depus un efort extraordinar. I-am văzut cum au căzut pe teren la pauză și la finalul meciului. Nu mai puteau. Mi-a plăcut îndârjirea. Eu ca spectator aș vrea să văd astfel de meciuri în fiecare weekend! Dacă scoți spectatorii, nu are un astfel de afiș acest joc”.

ADVERTISEMENT

Analistul a remarcat și un jucător, autorul „dublei”: „Chipirliu a tras echipa după el. Au fost și două greșeli de arbitraj din punctul meu de vedere. Nu știu dacă la tragerea acea de tricou a lui Țîră se putea da penalty, dar la faza următoare, atunci când Țîră a scăpat în careu se putea da penalty. Cred că a fost la faza aceea”.

Cu toate acestea, singura șansă pentru cele două mari rivale să joace în sezonul viitor în SuperLiga ar fi să termine pe primele două locuri: „Una peste alta, un meci de liga a doua la care îți place să te uiți. Ai vrea să vezi astfel de partide, cu tot tabloul. Cu suporteri, cu legi, cu mesaje, chiar și cu înjurăturile aferente și ardoarea cu care s-a jucat. Dar, niciuna dintre cele două combatante n-au șanse să promoveze dacă nu o fac direct. Sunt sub echipele care ar trebui să joace în baraj”.

ADVERTISEMENT

Robert Niță nu e deloc de acord cu Dan Chilom: „Un meci slab de liga a doua. Fără realizări tehnice”

Robert Niță nu a fost însă deloc impresionat de ce a văzut pe gazon: „Dacă scoți stadionul și atmosfera din cadru, e un meci slab de liga a doua. E un meci slab! Fără realizări tehnice. Cei mai periculoși jucătorii ai Stelei au fost fundașii centrali și portarul. E un meci prost. Dacă ajungem să ne uităm și la Liga 2 că își bagă alunecări și dau coate în cap…”.

Vivi Răchită e convins și el că jucătorii Stelei și ai lui Dinamo nu pot face față cu brio în SuperLiga: „Să facem un exercițiu de imaginație. Câți jucători din cele două echipe ar trebui să rămână dacă promovează? Eu zic că mai mult de unul sau doi nu ai cum să oprești!”. 

Nu uitați că Fanatik SuperLiga, emisiunea exclusivităților din sport, poate fi urmărită în fiecare zi de luni până vineri, cu Horia Ivanovici și Ioana Cosma ca prezentatori. Este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT