News

Deținutul de la Rahova, care e evadat din mașina Poliției, prins după 17 zile. Unde se ascundea, de fapt

Poliția Capitalei a anunțat vineri că a reușit să-l prindă pe deținutul, în vârstă de 41 de ani, ce evadase dintr-o mașină a Poliției în urmă cu 17 zile
29.12.2023 | 20:55
Detinutul de la Rahova care e evadat din masina Politiei prins dupa 17 zile Unde se ascundea de fapt
Deținut, evadat de 17 zile, prins de polițiști. Sursa foto: Facebook/ Poliția Română
ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 41 de ani, care era încarcerat la Penitenciarul Rahova, a fost prins în localitatea Câmpulung din județul Argeș. Deținutul evadase în data de 11 decembrie, chiar dintr-o mașină a Poliției, care-l transporta înapoi în penitenciar după ce participase la orele de muncă.

Deținutul de la Rahova, prins după 17 zile

Poliția Capitalei a transmis vineri că, în cursul zilei de joi, 28 decembrie, polițiștii au reușit să-l prindă pe bărbatul de 41 de ani, încarcerat la Penitenciarul Rahova din Sectorul 5 al Capitalei, care evadase dintr-o mașină a Poliției în urmă cu 17 zile.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au precizat că evadatul a fost prins într-o localitate din Argeș. „La data de 28 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale au depistat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, care se sustrăgea de la executarea pedepsei, într-o localitate din judeţul Argeş.

Bărbatul a fost depistat şi imobilizat, ulterior fiind condus la sediul Serviciului de Investigaţii Criminale, în vederea audierii”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei. Autoritățile au amintit că bărbatul evadase în data de 11 decembrie.

ADVERTISEMENT

Evadarea s-a petrecut la ora 17.40, într-o intersecție din Capitală, atunci când bărbatul în vârstă de 41 de ani a fugit chiar din mașina Poliției care-l transporta înapoi la Penitenciarul Rahova, după ce participase la orele de muncă în afara pușcăriei.

„La data de 11 decembrie 2023,  în jurul orei 17.40, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 41 de ani, deţinut în cadrul unui penitenciar din Sectorul 5, în timp ce se întorcea la unitatea de detenţie, de la un punct de lucru, unde presta activităţi lucrative, fără supraveghere, a părăsit autoturismul care îl transporta înapoi spre unitatea de detenţie, la o intersecţie din Sectorul 5.

ADVERTISEMENT

În acest context, cu privire la bărbatul în cauză s-a dispus urmărirea naţională şi internaţională”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei, care precizează că în tot acest timp polițiștii au căutat să-l prindă în condițiile în care aveau indicii cu privire la locul unde acesta se ascundea.

„Astfel, în perioada 11 decembrie 2023 – 28 decembrie 2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi pentru depistarea bărbatului în cauză, iar în urma acestora, a rezultat presupunerea rezonabilă că, bănuitul s-ar afla într-o localitate din judeţul Argeş”, se mai arată în comunicatul Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT

Prietenul deținutului, reținut de Poliție

Polițiștii menționează că bărbatul de 41 de ani a fost deja „încarcerat într-un penitenciar din Sectorul 5 al Capitalei”. Mai mult însă, oamenii legii susțin că în toată această perioadă, fugarul a fost găzduit de un prieten al său, bărbat care a acum a fost și el reținut de către polițiști.

„Bănuitul, în vârstă de 40 de ani, care l-ar fi găzduit pe bărbatul evadat, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a făptuitorului, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, a mai transmis Poliția Capitalei.

ADVERTISEMENT