News

Deținutul periculos care a evadat la începutul lunii aprilie, bătut în închisoare. Agresorul a fost achitat

Meszaros Zsombor, deținutul evadat de la ”Rahova”, a fost victima unei agresiuni violente. Colegul de celulă care l-a lovit pe bărbat a fost achitat de instanță.
24.04.2024 | 17:55
Detinutul periculos care a evadat la inceputul lunii aprilie batut in inchisoare Agresorul a fost achitat
Meszaros Zsombor, deținutul care a evadat la începutul lunii aprilie, a fost implicat într-un conflict violent cu un coleg de celulă / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Poliția Română / Sătmăreanul
ADVERTISEMENT

Bărbatul care a pus pe jar toată Poliția Română după ce a evadat de la Penitenciarul Rahova, a avut parte de un conflict violent cu un coleg de celulă. În urma incidentului, Meszaros Zsombor a fost transportat la urgențe și a primit îngrijiri medicale.

Agresorul deținutului evadat nu mai e de găsit

Luni, 22 aprilie 2024, judecătorii au dat sentința în dosarul pornit de la plângerea penală formulată de Meszaros, pentru săvârșirea infracțiunii de loviri și alte violențe. Între timp, agresorul Mihai M., a fost eliberat din penitenciar și a dispărut.

ADVERTISEMENT

Agresiunea s-a petrecut în ianuarie 2022, atunci când Meszaros Zsombor, bărbatul care și-a ucis iubita în 2017, se afla încarcerat la Penitenciarul Oradea. Potrivit martorilor, între el și un coleg de cameră a izbucnit un conflict spontan. Meszaros l-ar fi luat de gât pe celălalt deținut, în timp ce acesta s-a folosit de o lingură metalică pentru a-și lovi adversarul. Metoda este una cunoscută printre ”veteranii” din sistemul penitenciar, care utilizează tacâmurile de bucătărie drept arme în timpul unor conflicte fizice.

”Martorul a precizat atât în cursul urmăririi penale, cât şi în faţa instanţei că a văzut cum persoana vătămată îl ţinea de gât pe inculpat, iar ulterior cei doi s-au îmbrâncit şi persoana vătămată prezenta diferite urme de agresiune.

ADVERTISEMENT

Martorul a precizat că a văzut cum inculpatul şi persoana vătămată se îmbrânceau, iar pe inculpat l-a văzut cu o coadă de lingură în mână cu care i-a aplicat persoanei vătămate mai multe lovituri, în urma cărora persoana vătămată a avut nevoie de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriu.

În faza de urmărire penală au fost audiați mai mulți deținuți care au asistat la scenă, dar ulterior, aceștia nu s-au mai prezentat în instanță, pentru că după ce au fost eliberați nu au mai fost de găsit. La fel s-a întâmplat și cu agresorul, Mihai M., care a fost căutat de polițiști, însă aceștia au aflat că bărbatul nu mai dăduse pe acasă de câteva luni.

ADVERTISEMENT

Judecătorii spun că agresorul era în legitimă apărare

După ce a fost bătut, Meszaros a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, după care a solicitat un certificat medico-legal, pentru a-i putea face plângere agresorului. Potrivit documentului, bărbatul prezenta leziuni la nivel dorsal, o plagă la nivelul buzei superioare, precum și mai multe echimoze în zona abdomenului și a pieptului.

Ca urmare a plângerii depuse, pe numele agresorului a fost întocmit un dosar penal, iar în 2023, acesta a fost trimis în judecată. În aprilie 2024, magistrații de la Judecătoria Oradea au dispus achitarea inculpatului Marius M., motivând că agresorul a fost în legitimă apărare, pentru că, în realitate, victima fost cea care a declanșat conflictul.

ADVERTISEMENT

”În concret instanţa reţine că ambii inculpaţi au realizat activităţi de agresare prin lovirea cu pumnii şi picioarele, astfel cum rezultă din declaraţiile persoanelor audiate în cauza, valorile sociale în conflict fiind doar cele ce vizează integritatea corporală în cazul ambilor combatanţi.

Mijloacele utilizate au fost asemănătoare, ambii inculpaţi executând acte de agresiune prin folosirea propriilor membre, iar inculpatul a utilizat coada unei linguri metalice pentru a opri atacul venit din partea persoanei vătămate”, se arată în motivarea instanței.

Meszaros Zsombor și-a ucis iubita și i-a abandonat cadavrul în mașină

Cu doar două săptămâni înainte de pronunțarea sentinței, Meszaros Zsombor a evadat dintr-o ambulanță care îl transporta de la Penitenciarul Rahova la o clinică privată și a făcut autostopul până la Oradea, unde a fost prins de polițiști. Deținutul a fost în libertate mai bine de 15 ore.

Zsombor are 34 de ani și în 2017 și-a ucis cu bestialitate iubita, după care i-a abandonat cadavrul în mașină. Cei doi se cunoscuseră cu un an înainte, în Germania, pe vremea când sătmăreanul lucra ca muncitor. Ulterior, el s-a angajat ca șofer personal al femeii, însă după o lună a furat din casa acesteia mai multe obiecte electrocasnice și a fugit în România.

Cu toate astea, cei doi au ținut legătura, iar femeia a venit în România, cu scopul declarat de a-și recupera bunurile. La data de 12 iulie 2017, cei doi au plecat împreună spre Timișoara cu mașina femeii, dar între ei a pornit o discuție aprinsă, la capătul căreia Zsombor a lovit-o pe victimă cu pumnii și cu o bâtă de lemn.

În urma loviturilor, femeia a decedat, iar Meszaros i-a legat mâinile și a abandonat cadavrul în portbagajul mașinii, lângă sediul ISU Satu Mare. Anchetatorii l-au identificat pe Meszaros Zsombor ca principal suspect, iar acesta și-a recunoscut inițial crima, după care s-a răzgândit și a dat vina pe logodnicul din Germania al femeii. Zsombor a fost condamnat, în primă instanță, la 21 de ani de închisoare, dar la apel pedeapsa i-a fost redusă cu trei ani.

ADVERTISEMENT
Tags:
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Ștefan Bănică Jr., în culmea fericirii. Fiul cel mic a împlinit 5 ani
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților