News

Criminal evadat chiar de sub nasul polițiștilor. Poliția a împânzit Bucureștiul și face apel la oameni pentru identificarea acestuia

Un condamnat pentru crimă a evadat dintr-o dubă a poliției din Capitală. Individul este căutat peste tot de oamenii legii
09.04.2024 | 17:15
Criminal evadat chiar de sub nasul politistilor Politia a impanzit Bucurestiul si face apel la oameni pentru identificarea acestuia
Alertă în Capitală. Un bărbat condamnat la 28 ani de închisoare pentru crimă a evadat dintr-o dubă a poliției și este căutat peste tot. Sursa foto: Colaj Fanatik / Poliția Română / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un individ condamnat pentru crimă a scăpat de sub supravegherea polițiștilor, aceștia aflându-se cu deținutul într-o dubă medicală în Sectorul 2 al Bucureștiului. El se pregătea de un control medical.

Criminal evadat, căutat de poliție

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, marți, 9 aprilie, chiar în jurul orei 15:00, Meszaros Zsombor, în vârstă de 34 de ani, un deținut condamnat la 18 ani de închisoare pentru crimă, a reușit să fugă din mijlocul de transport al deținuților. 

ADVERTISEMENT

Mașina în care se afla bărbatul staționase chiar în fața clinicii Hiperdia Ritmului, situată pe strada Ritmului nr. 24, sectorul 2 al Bucureștiului, au transmis oamenii legii.

În urma acestui incident, au fost inițiate măsuri de urgență, inclusiv alertarea personalului, mobilizarea de echipe de căutare compuse din personalul penitenciarului și colaborarea strânsă cu Inspectoratul General al Poliției Române, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost alertată inclusiv Poliția Locală Sector 2 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București și Inspectoratul de Poliție Județean Călărași.

„Marti,  09.04.2024, în jurul orei 15:00, s-a constatat că deţinutul MESZAROS ZSOMBOR, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la 18 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, clasificat în regim de maximă sigurantă, aflat în custodia Penitenciarului- Spital Bucureşti- Rahova, a părăsit mijlocul de transport  detinuti, stationat in zona clinicii Hiperdia Ritmului, strada Ritmului nr 24, sector 2, Bucuresti”, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

ADVERTISEMENT

Evadarea îi poate aduce deținutului o pedeapsă în plus

Conform Administrației Naționale a Penitenciarelor, infracțiunea de evadare este sancționată conform articolului 285 din Codul Penal, cu o pedeapsă ce poate ajunge la închisoare de la șase luni la trei ani.

Deținutul poate fi identificat după următoarele criterii: o înălțime de 1,80 m, cu o statură atletică, ochi albaștri, sprâncene arcuite, față ovală, ten deschis, păr saten și multiple tatuaje, era îmbrăcat la momentul evadării cu un tricou de culoare închisă cu un desen alb pe piept și o vestă de aceeași culoare, pantaloni de trening închisi la culoare și adidași albi cu roșu și talpă neagră.

ADVERTISEMENT

Individul era condamnat la 18 ani de închisoare

Zsombor Meszaros, individul evadat marți după-amiază, este persoana și-a ucis partenera în 2017, o femeia în vârstă de 46 de ani, pe care a întâlnit-o în Germania în anul precedent.

După ce a sustras bunuri din casa femeii, individul s-a întors în România, iar apoi, în iulie 2017, ea a venit în România și pe 12 iulie 2017, cei doi au pornit spre Timișoara cu mașina partenerei.

Pe drumu, în apropierea municipiului Satu Mare, au început să se certe, iar în acel moment Meszaros a început să o bată pe femeie cu pumnii și cu o bâtă de lemn, fapt care i-a provocat decesul.

Apoi, a legat cadavrul victimei și l-a depus în portbagajul mașinii, abandonând vehiculul într-o parcare, lângă sediul ISU Satu Mare. Meszaros s-a întors la pensiune, și-a recuperat propriul autoturism și a plecat acasă, abandonând cheile mașinii partenerei pe drum.

Ulterior, el a fost prins și condamnat la 18 ani de închisoare. Anul trecut a încercat să conteste hotărârea instanței, însă Curtea de Apel Oradea a respins apelul împotriva deciziei Tribunalului Satu Mare.

 

ADVERTISEMENT