Fotbal intern

Dezamăgirea lui Viorel Moldovan. De ce este supărat pe Hagi

28.06.2018 | 13:26
Dezamagirea lui Viorel Moldovan De ce este suparat pe Hagi

Viorel Moldovan este unul dintre cei mai prolifici atacanți din istoria naționalei României. Fost golgeter al Elveției, pe când juca la Neuchatel Xamax și Grashopper Zurich, Moldo-gol nu a fost prezent pentru naționala României la barajul cu Slovenia, lucru pe care îl reproșează lui Gică Hagi.

„Ghinionul a fost că nu m-a convocat Hagi atunci. Fusesem accidentat la un moment dat, dar revenisem, eram OK, jucam la Nantes. Nu m-a chemat… Poate nu ar fi fost alta situația cu mine pe teren. Sau poate aș fi dat vreun gol? Eu zic că era posibil să înscriu, la cât a atacat România! Dădeam un gol și eram la Mondial! Nu m-a convocat și am terminat returul cu cinșpe mii de atacanți pe teren degeaba! Calificarea la turneul din Coreea și Japonia i-ar fi ajutat pe toți tinerii din acel moment, s-ar fi dezvoltat altfel, ar fi avut cote mai bune, încredere mai mare. Ratarea a afectat dezvoltarea fotbalului românesc, cred că a fost un moment de cotitură”, a spus Moldovan, într-un interviu pentru gsp.ro.

Viorel Moldovan, despre concurența la națională în „era Hagi”

Unul dintre cei mai buni atacanți ai „Generației de Aur”, Viorel Moldovan a povestit și despre concurența pe care o avea la națională, în perioada în care în prim-plan era Gică Hagi: „Erau atacanți buni. Pe Răducioiu l-am prins puțin, el a avut probleme medicale după Euro ’96… Eu am avut și noroc că m-am potrivit pe stilul lui Iordănescu. Am și jucat, am dat și goluri. Făceam efort, munceam pentru echipă, și Generalului îi plăcea. Îmi zicea “Băi, te rog, acoperă tu zona lui Adi Ilie, să-l lăsăm să aibă energie pentru faza de atac”. Acceptam, normal! Când Ilie avea mingea, făcea ceva. Dar lucrurile astea, sacrificiile, nu se văd. Voi, ziariștii, remarcați unul-doi. Pe muncitori nu-i apreciază lumea. Budescu dă un călcâi, dă un “crac”, vuiește presa! Ia scoateți-i pe muncitori din echipă și lăsați-l pe Budescu, să vedem ce face! Presa a fost nedreaptă cu jucători din generația mea! Erau scoși în evidență doar unul-doi.”

România a pierdut calificarea la Campionatul Mondial din 2002 după ce a ratat barajul cu Slovenia, scor 1-2 la Ljubljana și 1-1 la București.