Sport

Dezvăluirile cutremurătoare ale unei duble campioane olimpice: „Știu cum putem să-l omorâm pe tata”

O dublă campioană olimpică la box a găsit puterea să povestească întreg calvarul la care a fost supusă din cauza tatălui abuziv. Totul a început pe când avea doar cinci ani.
09.11.2021 | 23:08
Dezvaluirile cutremuratoare ale unei duble campioane olimpice Stiu cum putem sal omoram pe tata
ADVERTISEMENT

Pentru Nicola Adams, boxul a fost singura cale de a lăsa în urmă toate traumatismele ce i-au marcat întreaga copilărie. Ajunsă la 39 de ani, dubla campioană olimpică a reușit în sfârșit să vorbească deschis despre toate abuzurile îndurate încă din primii ani de viață.

Am văzut-o pe mama pe scări plângând și m-am dus și i-am zis: ‘știu cum putem să-l omorâm pe tata’. Singurul lucru cu care nu eram lămurită era unde aveam să-l îngropăm”, și-a început aceasta confesiunea tulburătoare din documentarul lansat recent de Amazon Prime.

ADVERTISEMENT

S-a mutat împreună cu mama sa din locuința tatălui abuziv, dar destinul s-a încăpățânat să le pună la grea încercare. Așa se face că ringul de box – în care a urcat pentru prima dată la 12 ani – a devenit refugiul ideal.

Calvarul unei duble campioane olimpice. Totul a început de la o vârstă extrem de fragedă

Mama și tata se băteau și am vrut să intervin și să o protejez pe mama. Am încercat să-l lovesc pe tata cu o sabie mică, de plastic, dar am fost aruncată ușor la o parte. Am fost speriată ani în șir, fiindcă nu puteam povesti nimănui. 

ADVERTISEMENT

Mă uitam la TV, cred că era Brookside (n.r. serial TV din anii 80′), și era un episod cu o situație similară cu cea prin care treceam eu. Am văzut-o pe mama pe scări plângând și m-am dus și i-am zis: ‘E ok, fii liniștită, am un plan. Am văzut un serial și știu cum putem să-l omorâm pe tata.

Singurul lucru cu care nu eram lămurită era unde aveam să-l îngropăm, fiindcă în film era o grădină, dar a noastră era pavată cu ciment. I-am zis mamei că nu știu cum am scăpa de cadavru, dar ea a izbucnit: ‘Nu, eu trebuie să fac schimbarea, trebuie să ne mutăm’.

ADVERTISEMENT

A mai fost un bărbat foarte agresiv și violent. Ajunsesem să dorm cu un ciocan sub pat, în caz că era nevoie să o ajut pe mama. Nu înțelegeam de ce scenariul se repeta, după toate câte le trăisem cu tatăl meu”, a mărturisit Nicola Adams.

Din păcate, fericirea ei și a mamei a durat extrem de puțin, pentru că noul iubit al femeii le-a supus unui calvar similar. Doar gestul disperat al sportivei – care ținea un ciocan sub pat, de teamă că ar putea fi atacată – a făcut ca această relație să nu conducă la o tragedie.

ADVERTISEMENT

Și-a găsit refugiul în box și a cucerit două medalii de aur

Într-o zi, am venit acasă de la școală și acest bărbat ne arunca mobila pe drum. Mama mea țipa. M-am dus, am luat ciocanul de sub pat și i-am zis că dacă nu pleacă, o să-l folosesc. Din fericire, a plecat”, a mai spus Nicola.

Pentru a da uitării toate aceste episoade dureroase, s-a refugiat în box, fără să viseze măcar că va reuși să cucerească nu una, ci două medalii olimpice, la Londra (2012), respectiv Rio de Janeiro (2016). S-a retras, însă, în 2019, după un meci în care putea să orbească, din cauza loviturilor încasate.

Boxul mi-a dat siguranța că, dacă totul s-ar repeta, aș fi sigură că mă pot apăra pe mine și pe familia mea. Boxul nu mi-a dat numai mijloacele de apărare, ci m-a scos și din sărăcie, a fost o rază de speranță.

Nu regret nimic, doar m-aș fi bucurat să mă duc la terapie mai devreme de 2016, când am fost prima dată. A fost o experiență care m-a ajutat să deschid ochii. Și acum mai discut din când în când cu un terapeut și mă ajută”, și-a încheiat aceasta confesiunea tulburătoare.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane...
Fiica lui Ion Țiriac, vacanță exotică de Paște, pe proprietatea de 5,5 milioane de euro a tatălui ei » Alături de cine a petrecut Ioana Țiriac
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de...
Norvegianul care mutila bărbați cărora le tăia organele sexuale, condamnat la 22 de ani de închisoare. Un român, implicat în afacerea macabră
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Cât costă un burger cu carne de crocodil:
Cât costă un burger cu carne de crocodil: "Trebuie doar puţin rumenit. Românii au gusturi bune la mâncare"
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este...
Lovitură de milioane de euro dată, în București, de milionarul român care este coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Cum se simte Kate Middleton. Răspunsul prințului William
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați...
Monica Tatoiu, dezvăluiri șocante. Abia a aflat că mai are doi frați rezultați din aventurile tatălui său: „I-a făcut un copil uneia, iar acum strănepotul ne-a găsit pe internet și vine în România”
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească...
Un fotomodel din Rusia și fiica ei au fost ucise în stațiunea turcească Bodrum, suspectul, fostul soț al victimei, prins după 6 luni
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă....
Motivul pentru care Angela Similea, Corina Chiriac și Mirabela Dauer nu se suportă. Cine le-a stricat prietenia