Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Dezvăluiri de culise de la Universitatea Craiova. Cine e „jupânul” vestiarului

Sorin Cârțu a dezvăluit cine ar trebui să fie, în opinia sa, adevăratul lider în vestiarul unei echipe de fotbal, lucru universal valabil indiferent de nivelul fotbalistic.
22.12.2023 | 19:34
Dezvaluiri de culise de la Universitatea Craiova Cine e jupanul vestiarului
Dezvăluiri de culise de la Universitatea Craiova. Cine e „jupânul” vestiarului
ADVERTISEMENT

Concret, în direct la FANATIK SUPERLIGA, Robert Niță l-a întrebat pe Sorin Cârțu care sunt numele grele din vestiarul Universității Craiova, acei jucători cu personalitate care le fac viața grea tuturor, inclusiv antrenorului. Răspunsul lui Sorin Cârțu a fost categoric: singurul care trebuie să fie ”jupânul” într-un vestiar e antrenorul.

Dezvăluiri de culise de la Universitatea Craiova

”Nea Sorin, credeți că e un vestiar mult prea greu cu jucători cu personalitate la Craiova? Ați fost acolo atâta timp, a fost careva jupânul vestiarului?” a întrebat Robert Niță, în direct la FANATIK SUPERLIGA. Băi, ce personalitate, nu mi-o faci personalitatea în vestiar. Personalitatea e a mea, a antrenorului, în vestiar eu sunt jupânul.

ADVERTISEMENT

Nu știu eu vă spun cum am condus eu meseria asta, cum am văzut eu lucrurile. Când am avut destinele echipei pe mână, personalitatea asta de care spui că ai tu ca jucător, arat-o în teren. Păi ia și bate cu responsabilitate (n.r. cum a bătut Kurtic penalty cu UTA Arad, cu indolență).

Nu există șansă și pedeapsă mai mare pentru adversar ca lovitura de la 11 metri. Eu ce fac, arbitrul îl pedepsește și vin eu și-l iert. Că sunt cu personalitate? Ce personalitate e aia? Că echipa asta care a fost condusă cu 0-2 are posibilitatea în minutul 54 să întoarcă meciul. Să fac victoria, să mai recuperez din punctele ălea de mi-am bătut jocu Iași.

ADVERTISEMENT

Să vedeți și cu Iași faza penalty-ului, să vezi acolo ciuguleală, un doiuri de ălea mici, ciugiuleală de 5 contra 2 făcut, de măgăruș. Pierdută mingea, contraatac și penalty-ul lui Crețu. Echipa era deschisă, erau spații, cei de la Iași au exploatat. Sunt puncte care se pierd, pe unde? Ce facem? Asta e personalitatea, dacă am. Dacă este un jucător cu personalitate în vestiar. Am 0-2, ce personalitate ai? Că pierzi meciul. De aia vine lumea la stadion ca să faci 2-2 cu Iași?”, a concluzionat Sorin Cârțu.

Sorin Cârțu și teoria ”jupânului” de la echipă

Sorin Cârțu a devenit deja faimos pentru folosirea cuvântului ”jupân”. Conform DEX, jupân era un titlu dat celor mai de seamă boieri și dregători; persoană care avea acest titlu, însă în prezent e folosit mai degrabă pentru a descrie pe cineva cu influență, puternic. Fostul antrenor al Universității Craiova folosește foarte des acest cuvânt atunci când dorește să sublinieze că e nevoie de o persoană autoritară, în special într-un vestiar.

ADVERTISEMENT

”Nu-l știu, nu m-am uitat în fotbalul bulgar, despre antrenori sau echipele lor. Mai puțin. Tot ce se întâmplă în ultimul timp, se pare că au nevoie de un jupân, poate să-și impună punctul de vedere, să fie jupânul vestiarului. Oscilațiile ăstea te duc cu gândul la poziția pe care o are antrenorul. De exemplu cu UTA, echipa a avut jocul l-a avut sub control. Mă așteptam să lege prestația bună și cu FCU, mai ales că era joc care se anunța de orgoliu. N-am văzut nimic”, declara Sorin Cârțu înainte ca bulgarul Ivaylo Petev să vină la echipă.

FANATIK SUPERLIGA, emisiune moderată de Horia Ivanovici, se vede în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30. Nu uitați! Emisiunea FANATIK SUPERLIGA se poate vedea LIVE doar pe home page-ul www.fanatik.ro, iar pentru cei care vor să o revadă, sau nu au reușit să o urmărească în direct, aceasta va fi în premieră de la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

Premiera FANATIK SUPERLIGA va fi disponibilă pe canalul de YouTube Fanatik (nu uita să dai LIKE şi SUBSCRIBE la notificări pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), precum și pe pagina Facebook Horia Ivanovici Oficial (nu uita să dai LIKE şi URMĂREŞTE pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), dar și pe pagina de Facebook Fanatik nu uita să dai LIKE si URMAREŞTE pentru a fi notificat).

Cine e jupânul vestiarului conform lui Sorin Cârțu

ADVERTISEMENT
3,25 este cota BETANO pentru pronosticul "X solist" la partida Universitatea Craiova - Farul