Fotbal intern

Dezvăluirile lui Mircea Rednic. “Am stat în arest ca să nu merg la Steaua!”

28.01.2019 | 12:39
Dezvaluirile lui Mircea Rednic Am stat in arest ca sa nu merg la Steaua

Mircea Rednic, actualul antrenor principal de la Dinamo, a dezvăluit că a preferat să stea în arest decât să ajungă la Steaua. Puriul și-a dorit foarte mult să joace pentru gruparea din Ștefan cel Mare și chiar a fost nevoit să curețe tunurile de zăpadă pentru că nu a fost de acord să meargă la gruparea roș-albastră.

“Ca jucător nu am fost ofertat de Steaua. S-au făcut niște presiuni, eu și Mișa Klein am făcut în aceeași perioadă armata, Mișa era mai mare ca mine, dar am intrat la Facultate amândoi, la Metalurgie, și am fost în Armată. Atunci a fost o perioadă grea pentru mine și Mișa, eram jucători de echipă națională și Steaua a încercat, ne-au chinuit. Steaua a încercat, ne-au trimis și la arest, și pe la Baia Mare. Norocul nostru că era un erou al muncii socialiste la Hunedoara, nu mai știu cum îl cheamă, și el a intervenit pentru noi. Am stat în arest trei, patru zile, aproape o săptămână”, a spus Mircea Rednic pentru doardinamo.ro.

Mircea Rednic nu a vrut să meargă la Steaua și a ajuns în arest

“Nu ni se spunea clar de ce ne-au băgat în arest, era colonelul Roșu, pe care n-o să pot să îl uit niciodată. Dacă nu ne-a frecat și ne-a chinuit, căram și lenjerie, ne-au trimis și la instrucție, vai de capul nostru. Atunci chiar eram chinuiți. Țin minte că ne scoteau când era gerul cel mare și ștergeam tunurile. Îți dai seama să ștergi tunurile, să cureți un metal de zăpadă la -10, -20 de grade? La Baia Mare era zăpada până la brâu. Au încercat atunci și ne spuneau că trebuie să semnați la Steaua. Dar noi eram cu nea Mircea (n.r. Mircea Lucescu) și plus că eu îmi doream să ajung la Dinamo, nu se punea problema. A fost un moment în care am fost la limită. Dar fix atunci ne-au lăsat pentru că au fost mari presiuni”, a mai spus Mircea Rednic.