News

Diana Șoșoacă, previziuni despre soarta PSD-ului. Ce se poate întâmpla cu partidul lui Ciolacu în Parlament

15.12.2020 | 22:02
Diana Sosoaca previziuni despre soarta PSDului Ce se poate intampla cu partidul lui Ciolacu in Parlament
ADVERTISEMENT

Senatoarea Diana Șoșoacă a lăsat să se înțeleagă că Parlamentul ar putea rămâne fără PSD, dacă Ciolacu și ceilalți colegi ai săi vor refuza să depună jurământul.

Cei din PSD au anunțat deja că nu vor depune jurământul în 21 decembrie, în semn de protest că nu au fost luați în considerare de către Klaus Iohannis la negocierile cu partidele de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

Social-democrații se consideră învingători ai alegerilor și nu concep ca noul Guvern să se formeze fără ei, sau ca premierul să nu fie Alexandru Rafila.

Diana Șoșoacă și-a propus să scoată PSD din Parlament

Cu toate acestea, reprezentanta AUR Diana Șoșoacă le atrage atenția că ar putea să rămână fără locuri de parlamentari dacă vor alege să protesteze.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere juridic, pentru că văd că este foarte greu cu Constituția în această țară, să știți că nu poți deveni parlamentar fără să depui jurământul. Și s-ar putea să avem o surpriză foarte plăcută, să scăpăm și de PSD și o să solicit redistribuirea voturilor PSD-ului celorlalte partide”, a declarat Șoșoacă pentru B1 TV, conform stiripesurse.ro.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis este în continuare amenințat cu suspendarea pentru modul în care s-a implicat în campania electorală de partea celor din PNL.

ADVERTISEMENT

Domnul președinte nu a știut să fie echidistant și imparțial, a fost tot aceast timp membru PNL, ceea ce nu are voie. La nivel declarativ și la nivel de susținere, domnul președinte nu a fost președintele tuturor românilor, ci președintele PNL și atât. Poate în exteriorul țării este apreciat, dar în România este dezavuat de poporul român”, a mai transmis Șoșoacă.

Propunerea celor din PSD pentru funcția de premier, Alexandru Rafila, a comentat informația conform căreia cei din PSD vor boicota depunerea jurământului. „Eu știu că data de 21 decembrie este data pentru depunerea jurământului. Nu știu declarația domnului Grindeanu.

ADVERTISEMENT

Eu cred că trebuie să fim mai circumspecți când evaluăm astfel de declarații și cred că ce a vrut să spună domnul Grindeanu se referă la respectarea rezultatuluii alegerilor, adică proporționalitatea în structurile de conducere ale celor două Camere ale Parlamentului și la președinția diverselor comisii din Senat și Camera Deputaților. Trebuie să se respecte această proporționalitate, ceea ce cred că este un mecanism democratic și până acum nu cred că a fost pus la îndoială în nicio circumstanță. Ăsta ar putea să fie subiectul discuției, mai puțin boicotarea Parlamentului”, a comentat Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT