Fotbal international

Foto şoc! Gestul lui Diego Simeone, repetat şi acum 20 de ani! În 1999, câştigase titlul contra lui Juventus

21.02.2019 | 12:56
Foto soc Gestul lui Diego Simeone repetat si acum 20 de ani In 1999 castigase titlul contra lui Juventus

Atletico Madrid a dat o grea lovitură visurilor lui Juventus de a câștiga în acest sezon Champions League, însă mai șocantă decât victoria în sine, cu un tonic 2-0, rămâne reacția obscenă a lui Diego Simeone, un gest care, iată, se repetă după exact 20 de ani. Colericul antrenor argentinian nu s-a sfiit nici un moment, ca după golul marcat de Gimenez în poarta torinezilor să sărbătorească punând vizibil mâna pe organele genitale, în fața unui stadion întreg și a camerelor de luat vederi.

Secvența a făcut rapid înconjurul lumii, unii felicitându-l pe Diego Simeone pentru reacția sa, alții criticându-l și considerând gestul său ca o atitudine care nu are ce căuta pe un stadion, cu atât mai mult la un spectacol de gală din Champions League. La conferința de presă Simeone nu a scăpat fără a fi fost întrebatde ce a recurs la acest mod de a sărbători golul și dacă a fost un mesaj la adresa lui Juventus.

Atunci a fost un Lazio – Bologna, câștigat in extremis de Simeone și colegii lui

“Am arătat că avem ouă. Asta am vrut să se vadă. Am făcut gestul de mai multe ori în trecut, nu este nimic obscen. Am arătat că putem să suferim, însă echipa a răspuns foarte bine”. Diego Simeone a spus că gestul său nu a fost îndreptat împotriva celor de la Juventus, ci spre proprii fani, ca un mijloc de a stârni adrenalina în suporterii lui Atletico.

Diego Simeone în 1999, în timpul meciului Lazio - Bologna
Diego Simeone în 1999, în timpul meciului Lazio – Bologna

El are dreptate când spune că nu este pentru prima dată când a avut această reacție. Una identică a fost păstrată pe imagini de exact 20 de ani în urmă, pe vremea când Cholo era jucător și îmbrăca tricoul lui Lazio. Mișcarea este identică și a fost făcută într-un meci Lazio – Bologna în care romanii au câștigat in extremis. A fost sezonul a capătul căruia, în vara lui 2000 Lazio reușea să câștige titlul în Serie A, profitând de faptul că Juventus a pierdut la Perugia în ultima etapă.