Fotbal intern

ŞOCANT: Ministrul Sportului SPARGE uşile la Dinamo – Steaua!

După aproape trei săptămîni de la derby, FANATIK vă dezvăluie fapte incredibile care s-au petrecut la „El Clasico de Romania”, eroul negativ fiind actualul Ministru al Tineretului şi...
11.12.2015 | 14:45

După aproape trei săptămîni de la derby, FANATIK vă dezvăluie fapte incredibile care s-au petrecut la „El Clasico de Romania”, eroul negativ fiind actualul Ministru al Tineretului şi Sportului, fosta mare sportivă Elisabeta Lipă! Evenimentele sînt cu atît mai suprinzătoare cu cît au în prim-plan o femeie, considerată pînă acum o adevărată doamnă de către opinia publică. Dar să developăm filmul…

La poliţie există un dosar penal pentru distrugere!

De parcă n-ar fi fost de ajuns „duşmănia” tradiţională dintre Dinamo şi Steaua, înaintea ultimei înfruntări directe (3-1 pentru „cîini” pe 22 noiembrie), stadionul din „Ştefan cel Mare” a cunoscut scene reprobabile, chiar violente, ţinute departe de ochii presei, în care actori principali n-au fost, de acestă dată, fanii celor două rivale. Concret: la tribuna oficială de pe arena „cîinilor” sînt două loje. Ambele construite de-a lungul timpului de societatea FC Dinamo. Una folosită de FC Dinamo pentru invitaţii şi colaboratorii săi, cealaltă dată spre folosinţă – şi nu în proprietate!! – actualului acţionar majoritar al clubului, Ionuţ Negoiţă. Din cauza unor diferende financiare tot mai vechi, şefii lui FC Dinamo au închis loja datornicului Negoiţă înaintea derby-ului. Această măsură, însă, a supărat-o enorm pe doamna chestor de Poliţie dr. Elisabeta Lipă, proaspăt unsă Ministru al Sportului în guvernul tehnocratului Dacian Cioloş. Şi fostă şefă supremă peste Clubul Sportiv Dinamo, care are stadionul în administrare de la Ministerul de Interne.

Scene terifiante la un meci de fotbal

Incredibil, Elisabeta Lipă a dat ordin unui comando format din aproximativ 30 de foşti şi actuali sportivi ai clubului, majoritatea rugbişti (cu toţii salariaţi ai CS Dinamo) să ia cu asalt, la propriu, loja indisponibilizată din cauza neplăţii datoriilor. Normal, paza a fost intimidată, iar uşa a cedat, fiind realmente smulsă din balamale!! Cei prezenţi au crezut, oripilaţi, că asistă la scene desprinse din Sudan sau Egiptul revoluţionar, teleportate în mijlocul Bucureştiului. Administratorul general al FC Dinamo, Marius Bacria, a chemat Poliţia, care a întocmit un proces verbal pentru „distrugere”, cf. art. 253 CP. Procesul verbal a ajuns la Parchet pentru obţinerea numărului unic de dosar penal, urmînd ca, în funcţie de plîngerea celor păgubiţi, acţiunea să meargă şi în instanţă. Atenţie, doamna chestor dr. Elisabeta Lipă nemaifiind la acea oră comandantul CS Dinamo (deci nu mai avea nici un fel de atribuţii în acest sens), ci ditamai Ministrul Sportului!

Cei 30 de coloşi ai tehnocratei Elisabeta Lipă

De parcă dărîmarea brutală a uşii de la lojă nu ar fi fost de ajuns, tehnocrata Elisabeta Lipă a ordonat generalizarea „atacului” şi asupra celeilalte loje, unde se aflau deja invitaţii lui FC Dinamo. „Comandoul” băieţilor cu muşchi a îndeplinit ordinul şi a „ocupat” cu forţa şi celălalt „teritoriu inamic”. După care a urmat, ca în orice război, jaful!! Concretizat în cazul de faţă în „nimicirea” proviziilor „duşmanului”, adică a tuturor produselor comandate de firmele partenere ale lui Nicolae Badea pentru oaspeţii săi. De la delicii KFC şi Pizza Hut la dulciuri şi fructe, de la apă minerală la Coca Cola. Coloşii au mîncat, au băut şi n-au mai plecat! Inclusiv delicata Lipă a vizionat meciul din acea lojă, pînă prin minutul 75, cînd s-a mutat în „loja prezidenţială”, pentru a savura împreună cu patronul Ionuţ Negoiţă victoria, dar şi confortul pe care l-a facilitat acestuia şi prietenilor săi. Loja FC Dinamo are 36 de scaune, iar pentru invitaţii tradiţionali ai lui FC Dinamo n-au mai rămas disponibile decît vreo 6… Pe restul să lăfăiau rugbiştii… Tipic românesc!!

Cearta celor 3 D, Negoiţă datorii neachitate

Toate problemele care au dus la evenimentele groteşti relatate au pornit de la existenţa a 3 entităţi numite Dinamo şi anume Clubul Sportiv Dinamo al Ministerului de Interne, care are în folosinţă Parcul Sportiv Dinamo, Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo (FC Dinamo) şi Societatea Comercială Dinamo 1948 S.A. unde acţionar majoritar este Ionuţ Negoiţă. FC Dinamo (Badea) a încheiat un contract de asociere cu CS Dinamo (Lipă) la începutul anilor 2000 pentru folosirea bazei din „Ştefan cel Mare”, contra a 50% din profitul realizat după organizarea oricărui eveniment, dar nu mai putin de 7.000 de euro/lună şi contravaloarea utilităţilor. FC Dinamo a parafat ulterior un contract de prestări servicii cu SC Dinamo 1948 SA, societate condusă de Ionuţ Negoiţă. Numai că, din 2012, Negoiţă nu a mai achitat nici un leu lui FC Dinamo, deşi a folosit fără probleme toate facilităţile din „Groapă”.

Suspect: 7.000 de lei per meci, bani de seminţe

Mai mult, milionarul Negoiţă, pe blat cum s-ar spune în termeni fotbalistici, a încheiat un contract de prestări servicii direct cu CS-ul lui Lipă (ocolind FC Dinamo), pentru suma derizorie de 7.000 de lei per partidă! Şi cîte un contract pe săptămînă pentru pregătirea celorlalte echipe (copii, juniori şi Dinamo 2). Surprinzător de disponibilă doamna Lipă, în aceşti 7.000 de lei intră toate utilităţile stadionului (oare cît costă 4 ore de funcţionare full a nocturnei, cît costă climatizarea spaţiilor puse la dispoziţie, cît costă apa folosită, cît şi salariaţii CS Dinamo puşi la dispoziţie?), terenul, vestiarele, inclusiv toate încasările din bilete şi publicitate!! Cu alte cuvinte, dacă Ionuţ Negoiţă aduna la un meci 100.000 de euro din tichete şi outdor-ul de publicitate, achită tot suma fixă de 7.000 de lei clubului doamnei Lipă, în timp ce FC Dinamo, conform contractului iniţial, ar fi fost obligată să plătească jumătate din profitul realizat la respectivul eveniment lui CS Dinamo. Cel puţin straniu cum doamna ministru a renunţat la o poală de bani  în condiţiile în care CS-ul se tot plînge de sărăcie şi de lipsă de fonduri… De asemenea trebuie subliniat că amintitul contract de prestări servicii pentru 4 ore, încheiat timp de peste doi ani de către CS Dinamo (Lipă) cu SC Dinamo 1948 SA (Negoiţă) , cu ocazia fiecărui meci disputat acasă de Dinamo şi din vară şi de FC Voluntari, are toate şansele sa fie de fapt un contract mascat de închiriere. Atenţie, în acest caz închirierea nu este permisă legal decît ca urmare a unei licitaţii publice! Cu aprobarea tacită a tehnocratei Lipă, societatea lui Ionuţ Negoiţă îşi permite practic gratuit o afişare permanentă, 24/24 şi 7/7, deci nu numai la meciuri, de publicitate pe tribuna oficială şi gardul clubului din Calea Floreasca în favoarea diferiţilor săi parteneri. Tot cu aprobarea complice a ministrului Lipă, oamenii lui Negoiţă şi-au permis, se pare, edificarea unei construcţii neautorizate pe clădirea tribunei oficiale, fără forme legale şi fără autorizaţie de construcţie!

SC Dinamo 1948 a „văduvit” FC Dinamo de 300.000 de euro

Conform unor surse autorizate din cadru FC Dinamo, la data intrării în insolvenţă a SC Dinamo 1948, în mai 2014, datoria SC Dinamo 1948 către FC Dinamo era de 14 miliarde lei vechi, iar prin planul de reorganizare au anulat toată această obligaţie, aducînd-o la zero. De la intrarea în insolvenţă pînă în prezent, SC Dinamo 1948 a „văduvit” FC Dinamo de încasarea unei alte sume de circa 13,5 miliarde de lei vechi, 300.000 de euro, din care 70% FC Dinamo trebuia s-o dea Clubului Sportiv Dinamo, conform prevederilor contractului de asociere. Dar SC Dinamo 1948 a ocolit FC Dinamo, cu sprijinul consistent şi determinant al doamnei chestor Lipă, cu care au bătut palma şi astfel CS Dinamo a încasat de la societatea lui Negoiţă în ultimii 2 ani şi jumătate (30 luni) circa 60.000 de euro, în loc să încaseze de la FC-ul lui Badea, conform contractului de asociere, o sumă de aproape 3,5 ori mai mare, adică circa 210.000 de euro! Singura entitate ieşită în cîştig din această „inginerie” este SC Dinamo 1948, societatea lui Negoiţă, care a plătit, pentru aceleaşi servicii, de 5 ori mai puţin, făcînd astfel o economie de 240.000 de euro. În detrimentul lui CS Dinamo şi FC Dinamo…

Derby-ul a fost la un pas să nu fie televizat!

Ca lucrurile să fie şi mai clare, trebuie subliniat faptul că FC Dinamo are în proprietate la stadionul din Şoseaua „Ştefan cel Mare”, în afară de lojele implicate în „război”, sistemul de udare al terenului (pompele din puţuri şi aspersoarele), prelata de protecţie, cabinele TV şi întreg sistemul tehnic, de la cablurile electrice la ansamblul de sonorizare, toate achiziţionate de-a lungul anilor. Conform legii, acest întreg ansamblu de utilităţi nu putea fi oferit spre folosinţă sau închiriat de Clubul Sportiv Dinamo nici unui terţ, fără acordul proprietarului FC Dinamo. Înaintea derby-ului cu Steaua, Negoiţă era într-o situaţie disperată şi numai intervenţia preşedintelui LPF Gino Iorgulescu, care l-a sunat personal pe Nicolae Badea, a dus la rezolvarea crizei. Adică la deschiderea cabinelor TV, amplasarea şi conectarea camerelor TV la instalaţia electrică în spaţiile deţinute de FC Dinamo. Fără acordul lui Badea, derby-ul nu se televiza, iar milioane de microbişti ar fi suferit enorm!

INTERVIU

„Şoferul Tyson e bebeluş pe lîngă băieţii care au dat năvală”

Marius Bacria este administrator general la FC Dinamo şi cel care a chemat Poliţia înainte de derby-ul Dinamo – Steaua, atunci cînd „comandoul” doamnei chestor Elisabeta Lipă, Ministru al Sportului a dat năvală în loja încuiată în care ar fi trebuit să intre acţionarul principal al SC Dinamo 1948, Ionuţ Negoiţă şi invitaţii săi. FANATIK a aflat direct de la acesta ce şi cum s-a întîmplat.

– Domnule Bacria, ce a fost la tribuna oficială, la loje, cum s-a ajuns la violenţe?

– Actele de vandalism au debutat, ca să spun aşa, pe la ora 18 şi 10 minute. Loja dat în folosinţă de FC Dinamo, societatea domnului Nicolae Badea, către SC Dinamo 1848, societatea domnului Ionuţ Negoiţă, atenţie, în folosinţă, nu în proprietate, era încuiată din cauza faptului că SC Dinamo 1948 nu a vrut să plătească nici un ban pe lojă şi celelalte utilităţi care aparţin FC Dinamo şi le-a folosit invocînd plata directă la CS Dinamo, care nu avea dreptul să închirieze utilităţile care, repet, aparţin FC Dinamo. Dar să revenim la loje. Puţin după ora 18 a avut loc prima tentaivă de asalt. Vreo 30 de băieţi voinici de la Clubul Sporiv Dinamo, rugbişti, foşti rugbişti şi mai ştiu eu ce, au încercat să intre cu forţa în lojă. Unul a luat o sculă de descarcerat de la un pompier şi a încercat-o pe uşă. Am chemat Poliţia şi probabil că s-au speriat, pompierul şi el s-a speriat şi le-a luat ranga aia, au fugit toţi. A venit Poliţia, de la Secţia 6, am dat declaraţii, bine-nţeles că rămăsesem numai eu pe-acolo, au întocmit proces pentru „distrugere”, pe care probabil că l-au trimis la Parchet pentru deschiderea unui dosar penal.

– Deci uşa n-a fost spartă…

– Ba da, a fost chiar scoasă din balamale, dar asta s-a întîmplat pe la ora 20:30, cînd am auzit, vorbea lumea pe acolo, că doamna chestor Elisabeta Lipă, care nu mai era comandantul Clubului Sportiv Dinamo, ci ditamai Ministru al Sportului, ar fi dat ordin să fie „rezolvat” cazul. Şi l-au rezolvat. Uşa a cedat, ştiţi şi dumneavoastră cine cedează primul, cel mai deştept, dar asta n-a fost de ajuns. Băieţii cu muşchi au luat cu asalt şi loja cealaltă, în care erau deja invitaţii lui FC Dinamo, adică invitaţii lui Nicolae Badea. Care au fost înghesuiţi cîte doi, trei pe un loc ca să aibă loc „micuţii” trimişi de doamna chestor Lipă. Care „micuţi” erau şi înfometaţi, aşa că s-au aşezat hotărîţi la masă şi au dat gata toate produsele aduse de FC Dinamo printr-o firmă de catering pentru invitaţii săi. Au ras tot, mîncare, băutură, dacă tot era gratis…

– Dar nu era nimeni de ordine, stewarzi, bodyguarzi, cineva s-i oprească?

– Cine să oprească o hoardă de 30 şi mai bine de pachete de muşchi?! Păi îl ştiţi pe maseurul de la echipa de rugby?

– Nu…

– Dar pe şoferul Tyson de pe autocarul echipei de fotbal trebuie să-l ştiţi, îl ştie toată lumea cît e, nu degeaba e poreclit Tyson… Ei bine, e mic copil, e bebeluş pe lîngă maseurul echipei de rugbi. Şi nici ceilalţi nu erau departe… Repet, bebeluş e Tayson pe lîngă ei… După ce au mîncat şi au băut, au plecat cu „şefa”, doamna chestor Elisabeta Lipă, în loja pe care i-o „pusesră la dispoziţie”, puneţi dumneavoastră ghilimelele, domnului Ionuţ Negoiţă, să savureze împreună victoria. Şi cea de pe teren şi cea asupra uşii…

„Nu s-a întîmplat nimic la meciul Dinamo – Steaua sau înaintea lui. Eu am fost acolo şi nu a fost nici un fel de violenţă, nici un fel de uşă spartă. Am stat în loja la început, apoi, spre final m-am dus în cealaltă lojă, unde era domnul Negoiţă, ca să savurăm împreună scorul acela minunat. Nici vorbă de incidente. Nu există loja lui Badea sau loja lui Negoiţă, există lojele Clubului Sportiv Dinamo. Amîndouă sînt proprietatea Clubului Sportiv Dinamo, deci nu pot fi motiv de ceartă între Badea şi Negoiţă”  Elisabeta Lipă, Ministru al Sportului

 

300.000 de euro este suma pe care SC Dinamo 1948 nu a achitat-o către FC Dinamo de la intrarea în insolvenţă (mai 2014), din care circa 70% trebuia să ajungă la Clubului Sportiv Dinamo, conform prevederilor contractului de asociere iniţial dintre CS Dinamo şi FC Dinamo