Fotbal intern

Dinamo se bate la retrogradare, ca şi alte forţe ale Europei! Ce mari echipe au un sezon dezastruos

05.11.2018 | 18:54
Dinamo se bate la retrogradare ca si alte forte ale Europei Ce mari echipe au un sezon dezastruos

Dinamo se bate la retrogradare şi nu este singura mare echipă din Europa care a ajuns în această situaţie. Formaţia antrenată de Mircea Rednic ocupă locul 13, penultimul în Liga 1 Betano, însă ar putea să scape de această situaţie dacă o va învinge pe FC Voluntari în meciul care se va juca luni, de la ora 21:00.

Formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare are un parcurs dezastruos în campionat, unde nu a mai câştigat un meci de la finalul lunii august. Între timp s-au strâns şapte meciuri la rând fără victorie, timp în care Dinamo a obţinut trei puncte. În plus, formaţia antrenată de Mircea Rednic a suferit o umilinţă şi în Cupa României, unde a fost eliminată de Csikszereda, formaţie din Liga 3.

Dinamo se bate la retrogradare şi nu este singura forţă a Europei în această situaţie

Dinamo se bate la retrogradare şi nu este singura forţă a Europei în această situaţie. Chiar dacă formaţia antrenată de Mircea Rednic nu mai este o prezenţă constantă în cupele europene, trecutul, cu două semifinale în Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Cupelor, îi dă dreptul să stea alături de echipele puternice ale continentului.

Fenerbahce, în cădere liberă în Turcia

Fenerbahce s-a luptat în sezonul trecut până spre final la titlu, dar a trebuit să se mulţumească doar cu locul al doilea. La startul actualei stagiuni, Aykut Kocaman a fost înlocuit cu Phillip Cocu, însă antrenorul olandez a avut parte de rezultate foarte slabe. Cu doar două victorii în 11 etape, Fenerbahce ocupă locul 15, cu zece puncte acumulate, unul mai mult decât Akhişar Belediye, echipă aflată pe poziţie de retrogradare. Phillip Cocu a fost demis înainte de Galatasaray – Fenerbahce 2-2, iar interimatul este asigurat de Erwin Koeman. “Fener”, la fel ca şi Dinamo Bucureşti, nu a retrogradat niciodată în istorie în liga a doua.

AS Monaco, penultima în Ligue 1

AS Monaco este vicecampioana Franţei, iar în actualul sezon era văzută drept una dintre formaţiile favorite să se lupte pentru podium în Ligue 1. Echipa din Principat a câştigat meciul cu Nantes, scor 3-1, din prima etapă, partidă disputată pe 11 august, iar această victorie a rămas singura din această stagiune până în prezent. În campionat, AS Monaco a ajuns să ocupe penultimul loc, cu şapte puncte acumulate în 12 etape, la egalitate cu Guingamp, ultima clasată. Leonardo Jardim a fost demis pe 11 octombrie şi a fost înlocuit cu Thierry Henry. Cu toate acestea, fostul internaţional francez nu a produs schimbarea dorită, echipa înregistrând două înfrângeri şi un egal în Ligue 1 şi o remiză în Liga Campionilor. În urmă cu şapte ani, AS Monaco a retrogradat în Ligue 2, unde a petrecut două sezoane.

Valencia, o singură victorie în 11 etape din La Liga

Valencia a fost una dintre revelaţiile campionatului în sezonul trecut, ocupând locul patru. După o campanie furibundă de transferuri, în care au fost aduşi jucători în valoare totală de 126 de milioane de euro, “liliecii” ocupă locul 15 în campionat, cu 11 puncte obţinute în 11 etape. Formaţia antrenată de Marcelinho a câştigat un singur meci în La Liga, în septembrie, când Valencia a învins-o pe Real Sociedad, scor 1-0. În rest, “liliecii” au înregistrat opt remize şi două înfrângeri în campionat. În sezonul 2016-17, Valencia a fost implicată mult timp în lupta pentru evitarea retrogradării, dar s-a salvat pe finalul stagiunii.

Dinamo se bate la retrogradare, ca şi alte forţe ale Europei. Valencia este una dintre formaţii
Dinamo se bate la retrogradare, ca şi alte forţe ale Europei. Valencia este una dintre formaţii