Fotbal intern

DINAMO. Teja şi-a stabilit obiectivele: “Am venit să cîştig trofee! Nu m-am gîndit la insolvenţă!”

DINAMO. Mihai Teja, noul antrenor al "cîinilor" a vorbit despre cum a ales să vină în Ştefan cel Mare, despre rivalitatea Steaua - Dinamo, dar a făcut şi o comparaţie între formaţia pe care...
15.01.2015 | 09:40
DINAMO Teja sia stabilit obiectivele Am venit sa cistig trofee Nu mam gindit la insolventa

DINAMO. Mihai Teja, noul antrenor al “cîinilor” a vorbit despre cum a ales să vină în Ştefan cel Mare, despre rivalitatea Steaua – Dinamo, dar a făcut şi o comparaţie între formaţia pe care o antrenează acum şi cea la care i-a fost secund lui Mircea Rednic în 2007, atunci cînd “roş-albii” au luat ultimul titlu, într-un interviu acordat gsp.

…despre cum a ales Dinamo: “Nu m-am gîndit la insolvenţă. Mi s-a propus să vin la un club de tradiţie. Dinamo, Steaua, astea sînt grupări istorice, orice român vrea să conducă astfEl de echipe. Cît timp am fost angajat al FRF, am mai avut cîteva propuneri de a antrena în Liga 1, dar nu le-am dat curs, Dinamo e altceva. Oferta a fost de nerefuzat, ca imagine, ca brand, nu m-am gîndit deloc la finanţe, aveam nevoie de Dinamo ca să cîştig trofee”.

3459_file1_thumb1

…despre obiectivele sale: “Încercăm să scoatem maximum din această perioadă de pregătire. Normal, cînd vii într-un loc trebuie să faci mai bine decît a fost. Nu ştiu ce înseamnă asta. Dinamo e acum pe locul 8, asta nu înseamnă că obiectivul meu este locul 7. Eu vreau să cîştig campionate, cupe, dar trebuie să fiu realist. Vreau să formez o echipă competitivă, care să arate un fotbal bun, frumos, spectaculos, eficace. În 2007 erau mulţi fotbalişti valoroşi, Niculescu, Dănciulescu, Ganea, Tameş, Ştefan Radu. Cei de acum sînt copii, la început de drum, dar îi simt ambiţioşi. I-am văzut supăraţi zilele astea de acest loc 8. Nu sînt căzuţi, îşi doresc foarte mult să iasă din situaţia aceasta. Nu pricep nici ei de ce au ajuns aici, dar realizează că Dinamo este un brand şi trebuie să urcăm mult. Voi încerca să ducem Dinamo cît mai sus, vom lua titlul cînd se va crea un nucleu cu jucători foarte buni, cu încredere, invincibili. Vom merge pe sistemul 4-2-3-1, vrem să dominăm adversarul, să să construim, să vrem ceva de la jocul de fotbal. Vreau să inspir atitudine, dăruire, spirit de echipă, sacrificiu şi mentalitate.”

_-_poza-crop-0x0-upl_-_photos_-_-articles_44286_56847

…despre relaţia cu Mircea Rednic: “De la el am învăţat ce înseamnă fotbalul de performanţă. Am învăţat foarte multe şi de la omul Rednic. Este unul dintre antrenorii de top din România. Nimeni nu ştie cît de milostiv, darnic şi sufletist este. Din afară îmi plac Klopp, Guardiola, Mourinho, Prandelli şi Ancelotti. Îmi doresc să urc pînă la maximum. Să cuceresc trofee, să merg cu o echipă românească în grupele Ligii, să ajung în primăvara europeană şi, de ce nu?, să cîştig Liga Campionilor. Orice vis este permis.”

…despre rivalitatea Steaua – Dinamo: “Nu am venit ca antrenor principal la Steaua pentru că eram la U Cluj, aveam contract acolo şi o datorie morală faţă de domnul Walter, care mi-a dat o şansă de a fi antrenor în Liga 1. De 7 ani am început antrenoratul, la Dinamo, am fost campion cu Dinamo, am fost în Liga Campionilor cu Steaua, contează să fii judecat pe munca ta, nu după culori”