Fotbal intern

Dinu Gheorghe atacă selecţia făcută de Cosmin Contra: “Există interese. Maxim şi Anton nu aveau ce căuta la lot”

08.09.2018 | 11:28
Dinu Gheorghe ataca selectia facuta de Cosmin Contra Exista interese Maxim si Anton nu aveau ce cauta la lot

Unul dintre conducătorii din fotbalul românesc, Dinu Gheorghe, a declanşat un adevărat atac în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune la adresa selecţiei făcută de Cosmin Contra după debutul tricolorilor în Liga Naţiunilor, 0-0 acasă cu Muntenegru. Dinu Gheorghe, care a lucrat ani de zile la cluburi precum Rapid, Astra Giurgiu, FC Braşov şi Dinamo, nu înţelege pe ce criterii au fost aduşi jucători precum Alexandru Maxim sau Paul Anton, în schimb nu a fost convocat Dan Nistor, fotbalist care putea da multă clarviziune la centrul terenului.

“Când eram și eu la un club, aceleași declarații le făceam, că avem încredere, că vom drege busuiocul, că așa s-a întâmplat. Pancu, la fel, nu trebuie să ne desumflăm. Corect. Speranțele nu există pentru că această echipă a României și de la meciul ăla nenorocit cui Albania, parcă nu mai jucăm. Am mai făcut cu Chile un meci, cu om în plus, ne-am mai bucurat cu Chile, un amical… Chile care se plimba prin Europa, juca fel de fel de meciuri amicale. Serbia nu va pierde niciun punct acasă cu Muntenegru, o să vedeți.

Dinu Gheorghe, atac la selecţia lui Contra. România nu poate câştiga grupa

Se face și o selecție pe anumite interese. Nu aveau ce căuta în lot Anton și Maxim, asta e părerea mea. Ce a adus Maxim nou la lot? Nistor e două clase peste el. Un exemplu doar, da? Eu spun că asta nu vrem să recunoaștem. Tot ne mințim că va exploda mămăliga la Belgrad, că o să facem ce n-a făcut nimeni niciodată, că putem să câștigăm grupa. Ce grupă să câștigăm? Așa cum jucăm, putem câștiga grupa? 

La fel am început cu Muntenegru și în campania trecută. Am avut puțină neșansă, nu a dat Stancu gol în final. Dar după aceea ce a făcut? Nimic. Ne-a bătut Polonia de nu știam unde e tabela. Danemarca și-a făcut treaba cu noi când a avut nevoie”

 

Cu Maxim pe teren România a părut că joacă în zece

Alexandru Maxim a jucat tot meciul şi a fost unul dintre cei mai slabi jucători din naţionala României. S-a văzut de la o poştă că la Mainz lustruieşte banca de rezerve şi că atunci când este introdus pe teren în loc să mănânce gazonul, dând tot ce poate, arată o nepăsare totală, efortul depus fiind minim. Paul Anton a fost introdus de forţă majoră, ca urmare a accidentării suferite de Mihai Pintilii şi atât cât s-a aflat pe teren a arătat mult mai multă disponibilitate la efort şi bunăvoinţă în joc decât a făcut-o Maxim în tot meciul. Însă impresia generală, pe ansamblu, a fost că naţionala României a avut din punct de vedere al determinării şi al angajamentului în joc o evoluţie mult sub cea a muntenegrenilor, care au fost şi foarte ordonaţi şi disciplinaţi tactic, acoperind perfect terenul, în special în propria jumătate.

Dinu Gheorghe, atac la selecția lui Cosmin Contra. Crede că selecţia e făcută în funcţie de interese. Nu sunt aduşi jucătorii cei mai în formă la acel moment
Dinu Gheorghe, atac la selecția lui Cosmin Contra. Crede că selecţia e făcută în funcţie de interese

Toată lumea a aşteptat ca selecţionerul Cosmin Contra să înceapă meciul cu Budescu la creaţie, însă Maxim a fost preferat, poate tocmai pentru a produce surpriza inclusiv pentru omologul său Tumbakovic, însă surpriza neplăcută ne-a oferit-o jucătorul lui Mainz, care a făcut ca România să pară că joacă în multe momente în inferioritate numerică.