News

Directoarea ANM a dezvăluit prognoza meteo pentru Florii și Paște 2023. Când se schimbă vremea

Cum arată prognoza meteo pentru Florii și Paște 2023. Directoarea ANM, Elena Mateescu, a anunțat când scăpăm de frig și ninsori.
05.04.2023 | 07:25
Directoarea ANM a dezvaluit prognoza meteo pentru Florii si Paste 2023 Cand se schimba vremea
Prognoza meteo pentru Florii și Paște 2023. Directoarea ANM a anunțat când se schimbă vremea. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo pentru Florii și Paște 2023. De mai bine de 48 de ore, România se află sub avertizări de vreme rea. Sunt prognozate fenomene de iarnă. ANM anunță cât va mai dura vremea rea și cum va fi de sărbători.

Prognoza meteo pentru Florii și Paște 2023. Directoarea ANM a anunțat când se schimbă vremea

Directoarea Administrației Naționale (ANM) de Meteorologie, Elena Mateescu, spune că vremea specifică sezonului rece va mai persista câteva zile. Până sâmbătă, vor mai fi temperaturi scăzute, ninsori viscolite și depunere de strat de zăpadă în unele regiuni.

ADVERTISEMENT

În prezent, un cod portocaliu, o atenționare cod galben și o informare sunt valabile. ”În întreaga țară, până sâmbătă vorbim de o vreme deosebit de rece. Sâmbătă la ora 10 va expira avertizarea meteorologică, miercuri la ora 14 va expira codul portocaliu pentru cea mai mare parte a Moldovei, Carpații Orientali și Meridionali.

Tot la ora 14, va expira și avertizarea meteorologică de cod galben pentru aproape toată țara”, a spus Mateescu, la Digi24. Meteorologul spune că în prezent avem valori de temperaturi cu 8-12 grade mai scăzute decât ar fi normal. Date fiind intensificările vântului, senzația de rece este amplificată.

ADVERTISEMENT

Șefa ANM a vorbit și despre prognoza meteo pentru Florii și Paște. Veștile sunt foarte bune. Scăpăm definitiv de fenomenele de iarnă și vom avea o vreme apropiată de normalul datei din calendar.

”Pentru sărbătoarea Floriilor vom avea o vreme apropiată de normalul termic al datei din calendar, iar pentru sărbătoarea Paștelui, la acest moment valorile de temperatură sunt estimate la nivelul întregii țări între 14 până la 17-18 grade, inclusiv în Capitală – 14-15 grade”, a mai spus Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT

Fenomenele de iarnă dispar din țara noastră din weekendul viitor. Rămân ploile în peisaj

ANM anunță că încă de duminică vom asista la o creștere a temperaturilor la nivel național. Din păcate, nu scăpăm de precipitații. Cum vremea va fi mai caldă, vom avea în special ploi.

”Este posibil ca începând chiar de duminică și debutul săptămânii viitoare să aducă temperaturi în creștere, să ne apropiem de normele specifice datei din calendar, atunci când vorbim de temperaturi cuprinse în general între 14 până la 16-17 grade.

ADVERTISEMENT

Însă debutul săptămânii viitoare păstrează semnalul și probabilitatea de precipitații ridicată, astfel încât este posibil ca și pentru zilele de luni și marți, săptămâna viitoare, să consemnăm cantități importante de precipitații”, a punctat meteorologul.

ADVERTISEMENT
Tags: