Fotbal international

DJ Martin Garrix va compune imnul oficial al Euro 2020! Olandezul care a făcut show la Untold vine la București pentru tragerea la sorți

20.10.2019 | 16:16
DJ Martin Garrix va compune imnul oficial al Euro 2020 Olandezul care a facut show la Untold vine la Bucuresti pentru tragerea la sorti
ADVERTISEMENT

Celebrul DJ și producător Martin Garrix va compune imnul oficial al Euro 2020, competiție ce se va desfășura în vara viitoare pe 12 stadioane de pe bătrânul continent, inclusiv pe Arena Națională din București. În acest an, artistul în vârstă de 23 de ani a făcut un adevărat show la Cluj, în ultima zi a festivalului Untold care s-a desfășurat pe Cluj Arena.

DJ Martin Garrix va compune imnul oficial al Euro 2020

Anunțul oficial al faptului că DJ Martin Garrix va compune imnul oficial al Euro 2020 a fost făcut chiar de artistul olandez sâmbătă seară, la Amsterdam Dance Event. Olandezul a venit din culise cu faimoasa Cupă Henri Delaunay, trofeul ce va fi înmânat câștigătoarei turneului final. Concomitent, ecranele gigant din spatele său ofereau confirmarea că el va fi artistul muzical oficial al competiției.

ADVERTISEMENT

DJ Martin Garrix va colabora cu încă un artist pentru melodia oficială, iar toate detaliile vor fi făcute publice în primăvara anului viitor. Cei doi artiști vor interpreta, apoi, în premieră întregul cântec cu ocazia ceremoniei de deschidere, pe Stadio Olimpico din Roma, la data de 12 iunie 2020. Pe lângă melodia oficială, olandezul va mai produce și piesa ce va marca ieșirea echipelor pe terenul de joc, ca și melodia care va folosită în toate transmisiunile TV oficiale.

DJ Martin Garrix cu trofeul Henri Delaunay, care se acordă câștigătoarei Campionatului European, la Amsterdam Dance Event

La Euro 2016, imnul oficial a fost compus de David Guetta

De asemenea, celebrul artist care a produs un show electrizant în acest an la Untold va veni la București în ziua de 30 noiembrie pentru a fi prezent la tragerea la sorți a grupelor de la Euro 2020. Olandezul nu este primul DJ care se implică într-o competiție sportivă, înaintea lui DJ Tiesto a ținut un concert la ceremonia de deschidere a Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, iar David Guetta a compus melodia oficială a Euro 2016.

ADVERTISEMENT

”E o incredibilă onoare, de-abia aștept ca toată lumea să asculte piesa. Turneul final din vara anului viitor îi va aduce pe suporteri mai aproape ca niciodată de acțiunea din teren. De aceea, sper din tot sufletul că melodia pe care o voi compune îi va determina pe toți suporterii din Europa să se simtă ca fiind parte din competiție. Este o nebunie să te gândești că Euro 2020 va fi organizat în 12 orașe, dar acesta este modul perfect de a sărbători cei 60 de ani ai acestei incredibile competiții. Muzica este pasiunea mea, dar, în același timp, sunt un mare suporter al fotbalului, așa că e ceva special pentru mine să am oportunitatea de a compune melodia oficială pentru ceea ce va fi cel mai mare Euro din întreaga istorie”, a declarat DJ Martin Garrix.

Tags: