News

Admitere la Universitatea București 2019. Care sunt documentele necesare dosarului de înscriere

10.07.2019 | 11:33
Admitere la Universitatea Bucuresti 2019 Care sunt documentele necesare dosarului de inscriere
ADVERTISEMENT

Cea mai prestigioasă instituție de învățământ superior din România, Universitatea București, oferă și în acest an peste 10.500 de locuri în sesiunea din iulie pentru absolvenții liceului la admiterea pentru studiile de licență și master. Din aceștia 4.350 de locuri sunt la buget și alte aproape 6.200 la locurile cu taxă. De asemenea, și pentru studiile universitare de master, Universitatea din București scoate la concurs peste 7.900 de locuri la cele 19 facultăți ale sale. Din acestea, 2.950 de locuri sunt la buget și alte peste 4.900 de locuri sunt la taxă.

Ce documente ai nevoie pentru admiterea la Universitatea București

Astfel, potrivit metodologiei Universității din București, cei care vor să se înscrie la concursul de admitere de la UB au nevoie de următoarele documente:

ADVERTISEMENT
  • Fișă-tip de înscrie
  • Diplomă de Bacalaureat sau diploma echivalentă acestuia, în original sau în copie
  • Certificatul de naștere, în copie certificată conform cu originalul
  • Diploma de olimpic, în copie, numai pentru candidații care se înscriu ca olimpici
  • Adeverință medicală-tip din care să rezulte că este apt pentru facultatea la care candidează
  • Trei fotografii ¾ cm
  • Copie după Cartea de identitate sau Pașaport
  • Chitanță de plată a taxei de înscriere la concursul de admitere
  • Documentul de recunoaștere a studiilor efectuate în afara României

La această se adaugă și documentele necesare celor care vor scutirea de taxă la înscriere la concursul de admitere, precum copie legalizată de pe certificatele de deces ale părinţilor (în cazul celor orfani de ambii părinţi); adeverinţă de la casa de copii (în cazul celor aflaţi în această situaţie); adeverinţă din care să rezulte calitatea de personal didactic sau didactic auxiliar, în activitate sau pensionat, a susţinătorilor legali; adeverinţă din care să rezulte calitatea de personal încadrat în Universitatea din Bucureşti pentru susţinătorii legali ai candidatului.

ADVERTISEMENT
Ce documente ai nevoie pentru admiterea la Universitatea București
Care sunt documentele de care ai nevoie pentru admiterea la Facultatea de Drept, cea mai prestigioasă instituție a Universității din București *foto: bucurestifm.ro

Cum se dă admiterea la Universitatea București în 2019

Interesant este că fiecare Facultate din interiorul Universității din București are propriile sale reguli în ceea ce privește admiterea. Astfel, mai multe facultăți păstrează admiterea pe bază de examen. Este vorba despre Facultatea de Drept, Jurnalism, Litere sau Limbi și Literaturi Străine. Alte facultăți au ales ca admiterea să se facă pe baza mediei de la Bacalaureat și un eseu motivațional, cum ar fi cele de Biologie, Istorie sau Geografie. Totodată, alte facultăți au admiterea pe baza unei formuli mixte, în timp ce unele merg pe metoda admiterii doar după media la bacalaureat.  Vezi mai multe detalii aici