Sport

Doi jucători de la campioana U-BT Cluj au dat în judecată Federația Română de Baschet. Ce solicită Giordan Watson și Patrick Richard

Baschetbaliștii Patrick Richard și Giordan Watson, împreună cu clubul U-BT Cluj-Napoca, au acționat în instanță Federația Română de Baschet.
07.10.2021 | 16:44
Doi jucatori de la campioana UBT Cluj au dat in judecata Federatia Romana de Baschet Ce solicita Giordan Watson si Patrick Richard
Sursa foto: Facebook/U-BT Cluj-Napoca
ADVERTISEMENT

Giordan Watson și Patrick Richard sunt originari din SUA, dar au fost naturalizați la cererea selecționerilor echipei naționale a României din ultimii ani și evoluează la U-BT Cluj-Napoca.

Deși sunt cetățeni români cu acte, cei doi sunt într-o situație delicată din cauza modificării Regulamentului Specific elaborat de Consiliul Director al Federației Române de Baschet, care interzice înscrierea pe foaia oficială de joc a mai mult de un sportiv naturalizat.

ADVERTISEMENT

Interdicția a fost aprobată cu majoritate de voturi

Decizia Consiliului Director al FRB de a interzice cluburilor să înscrie mai mult de un jucător naturalizat pe foaia de joc face referire la toate competițiile interne – Liga Națională, Cupa și Supercupa României.

”Se aprobă cu majoritate de voturi ca în LNB, CR și SuperCupa României să poată fi folosit maxim un jucător naturalizat pe foaia de joc, în conformitate cu regula FIBA”, se arată în decizia Consiliului Director al FRB din 21 septembrie, scrie baschet.ro.

ADVERTISEMENT

Campioana U-BT Cluj-Napoca are doi astfel de jucători, Patrick Richard și Giordan Watson, ceea ce înseamnă că în întrecerile patronate de FRB ei nu vor putea evolua niciodată în același timp.

Astfel, conducerea clubului ardelean a decis să se alăture inițiativei celor doi sportivi și să dea în judecată, în solidar, Federația Română de Baschet.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului baschet.ro acest lucru s-a întâmplat, sportivii și un reprezentant al clubului au depus dosarul la Curtea de Apel Cluj.

Giordan Watson este la a doua acțiune împotriva FRB

Schimbarea Regulamentului Specific al FRB de la sfârșitul lunii septembrie a fost una surprinzătoare în condițiile în care unul din cei doi jucători de la U-BT Cluj a mai trecut printr-o astfel de experiență în urmă cu doi ani.

ADVERTISEMENT

La începutul sezonului 2019/2020 același Consiliu Director al FRB lua o decizie similară, iar Giordan Watson, împreună cu Kris Richard, ambii legitimați în acea perioadă la CSM Oradea, au acționat în instanță Federația.

Cazul celor doi baschetbaliști a ajuns la vremea respectivă pe masa Consiliului Național de Combatere a Discriminării, care a dat o soluție favorabilă sportivilor.

Ca să evite o amendă contravențională, Federația Română de Baschet a decis atunci modificarea Regulamentului Specific.

ADVERTISEMENT