News

Doi șefi ai Poliției Române au fost prinși băuți în București. Unul din ei s-a ales cu dosar penal

04.05.2019 | 14:14
Doi sefi ai Politiei Romane au fost prinsi bauti in Bucuresti Unul din ei sa ales cu dosar penal

În timp ce polițiștii de la rutieră controlează șoferii imprudenți, care încalcă legea, doi șefi ai Poliției Române se comportă exact pe dos. Doi oameni cu greutate din cadrul Poliției au fost prinși băuți la volan, în București, iar unul dintre ei s-a ales cu dosar penal. Unul dintre cei doi este chestor la Cazierul Judiciar.

Băutura, bat-o vina! Comisarul-șef de la sectorul 4, 6 luni fără permis

Persoanele cu pricina sunt chestorul Stan Cristian Ionuț și șeful poliției sectorului 4 al Capitalei, comisarul-șef Drumariu Cornel. Primul a picat la etilotest în jurul orei 20:30, al doilea a fost depistat beat la volan puțin după ora 23:00, notează adevărul.ro. Chestorului i s-a reținut pe loc permisul de conducere, aflat la volanul mașinii de serviciu.

Stan Cristian Ionuț avea o alcoolemie de 0,16 miligrame în aerul expirat. Cel de-al doilea în cauză a avut o alcoolemie de 0,43 miligrame în aerul expirat. Drumariu a ajuns și la INML pentru a i se recolta mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. A rămas și el fără permis de conducere și s-a ales cu un dosar penal.

Mașină a poliției
Comisarul-șef din sectorul 4 avea o alcoolemie de peste 0,40 miligrame

Drumariu s-a ales și cu o cercetare disciplinară, anunță Poliția Capitalei

Comisarul-șef de la sectorul 4, care a devenit pieton între timp, va fi cercetat disciplinar, anunță Poliția Capitalei, care a dispus verificări și controale interne pentru a afla dacă a mai urcat până acum beat la volan ori dacă a dispus amenzi sub influența băuturilor alcoolice sau consuma alcool când era la birou.

“Ambilor conducători auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce, faţă de unul dintre poliţişti s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, pe numele celui de-al doilea, care activează în cadrul DGPMB, fiind întocmit dosar penal”, a anunţat ulterior Poliţia Capitalei, mai scrie adevărul.ro.

În România, șoferii care au o alcoolemie de 0,40 sau peste această valoare au permisul suspendat timp de 6 luni și primesc o amendă între 21 și 50 de puncte. La o alcoolemie de 0,80 miligrame în aerul expirat, pedeapsa este de la unul la cinci ani de închisoare sau se pedepsește cu amendă penală.