News

Doliu în lumea filmului! A murit actorul Eugene Dynarski, cunoscut pentru rolurile din Seinfield și Star Trek

27.04.2020 | 10:37
Doliu in lumea filmului A murit actorul Eugene Dynarski cunoscut pentru rolurile din Seinfield si Star Trek
ADVERTISEMENT

O veste tristă a căzut recent ca un trăsnet peste întreaga suflare a lumii filmelor de la Hollywood. A murit actorul Eugene Dynarski, cunoscut publicului larg în special datorită aparițiilor în două dintre cele mai populare seriale ale tuturor timpurilor. Este vorba despre Seinfield, unde i-a dat viață lui Izzy Mandelbaum și Star Trek: The Original Series, în rolul lui Ben Childress.

Actorul Eugene Dynarski, a murit la 86 de ani

În vârstă de 86 de ani, acesta s-a stins din viață într-un centru de reabilitare din Studio City, Los Angeles, anunțul fiind făcut de dramaturgul Ernest Kearney, într-un interviu acordat pentru presa de peste ocean. Chiar dacă decesul a survenit pe 27 auprilie, familia a preferat să păstreze secretul până acum.

ADVERTISEMENT

Dincolo de serialele care i-au adus celebritatea, Gene Dynarski, așa cum era cunoscut în Cetatea Filmului, a mai lucrat cu renumitul regizor Steven Spielberg la două filme extrem de cunoscute, Duel şi Close Encounters of the Third Kind. De asemenea, a făcut parte din numeroase proiecte de televiziune, printre care Star Trek, Batman şi The X-Files.

În ultimii ani a avut grave probleme de sănătate

Născut în Brooklyn, el a inaugurat, în 1979, Gene Dynarski Theatre în apropiere de Sunset Boulevard şi Western Avenue din Los Angeles. Tom Hanks, Ed Harris şi Elisabeth Shue au jucat la rândul lor pe scena teatrului, înainte ca acesta să fie închis, la jumătatea anilor 1990.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în ultimii ani problemele de sănătate l-au forțat să se retragă din viața publică și să petreacă cea mai mare parte a timpului pe patul de spital. Internat în centrul de reabilitare din Studio City, plănuia să revină în lumea filmului, însă boala a fost necruțătoare. S-a stins din viață în această iarnă, fără ca toți cei care l-au apreciat să-și poată lua rămas bun.