News

Focar nou de coronavirus la Suceava. Peste 100 de persoane, cu handicap și îngrijitori, infectate COVID-19

26.04.2020 | 15:57
Focar nou de coronavirus la Suceava Peste 100 de persoane cu handicap si ingrijitori infectate COVID19
ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat, duminică, un focar nou de coronavirus la Suceava, la un centru pentru persoane cu handicap, acolo unde au fost confirmate peste 100 de infecții COVID-19.

Focar nou de coronavirus la Suceava

Suceava are un nou focar de coronavirus, potrivit ultimelor date furnizate de autorități, după ce au fost descoperite peste 100 de cazuri noi la persoane de la un centru pentru persoane cu dizabilități, informează Mediafax.

ADVERTISEMENT

Astfel, 68 de pacienți, din cei 154 internaţi la Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropshiatrică din Costâna au fost confirmați cu noul coronavirus.

În plus, DGASPC Suceava a transmis că, din cei 103 anagajţi ai centrului, 35 au fost și ei testaţi pozitiv.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, s-a decis ca personalul diagnosticat pozitiv să fie internat la Spitalul Judeţean Suceava, iar în locul celor bolnavi să vină la muncă cei aflaţi în izolare la domiciliu.

Județul se află pe primul loc din țară ca număr de infecții COVID-19

Cât despre pacienții din centru care sunt infectaţi COVID-19, aceștia vor fi separaţi de cei sănătoşi, iar toate spaţiile vor fi dezinfectate, transmit autoritățile.

ADVERTISEMENT

Bolnavii internați în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna sunt persoane adulte cu dizabilităţi, încadrate într-o categorie de persoane cu handicap, psihic, mental sau asociat. Aceștia necesită servicii sociale specializate, potrivit DGASPC Suceava.

Coronavirusul infectează tot mai multe persoane din județul Suceava, acolo unde un alt centru, la Sasca Mică, a fost declarat focar de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Aici, 301 persoane, dintre care 242 de beneficiari şi 59 de angajaţi, au fost confirmate cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor de infectare din Suceava a depăşit 2.600, acesta fiind cel mai afectat județ din țară, potrivit datelor transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT