Sport

Doliu în lumea fotbalului. A murit fostul patron al Rapidului, Fathi Taher

Omul de afaceri iordanian care visa să-i ducă pe alb-vișinii la cel mai înalt nivel s-a stins din viață, vineri, la 73 de ani.
23.07.2021 | 14:03
Doliu in lumea fotbalului A murit fostul patron al Rapidului Fathi Taher
ADVERTISEMENT

Din primele informații, decesul s-a produs chiar în această dimineață, într-un spital din Istanbul, după o luptă îndelungată cu cancerul de colon. Înmormântarea va avea loc în capitala Iordaniei, Amman.

Cetățean iordanian de origine palestiniană, Fathi Taher a ajuns în România în 1970 – pe când avea puțin peste 20 de ani – și a obținut în scurt timp un loc de cinste în topul celor mai bogați oameni de afaceri, cu o avere estimată la circa 300 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De numele său se leagă primul stand al Kuweitului la Romexpo, inaugurat în 1976, printr-un eveniment la care a luat parte și Nicolae Ceaușescu. Iubitor al fotbalului, i-a surâs, în 2008, ideea de a face performanță la Rapid București, dar s-a retras după doar câteva luni, pe motiv că investițiile i-au produs o „gaură” de 8 milioane de euro.

S-a stins din viață Fathi Taher, omul care visa să ducă Rapidul la cel mai înalt nivel

Am fost plecat din România în vacanța de iarnă și, când m-am întors, la începutul anului, am aflat că domnul Copos a scos Rapidul la vânzare. Nu vă imaginați că a dat anunț la ziar, era o informație care circula exclusiv în anumite medii.

ADVERTISEMENT

Colaboratorii mei de la Griro mi-au zis: ”De ce să nu-l luăm noi?“, știută fiind vechea afinitate între Griro și Rapid – Rapidul a plecat de la Grivița Roșie în 1923.

De la această idee a plecat discuția cu Copos care, o să vă mirați, m-a contactat el pe mine, după ce indirect i-am comunicat interesul meu și al Griro pentru Rapid”, dezvăluia, cu ani în urmă, Fathi Taher, despre momentul în care a preluat 60% din acțiunile clubului.

ADVERTISEMENT

Printre afacerile sale se numărau Școala Româno-Americană din Pipera, Hotelul Marriott din Capitală, asiguratorul AIG România, fabrica de ciocolată Kandia, fabrica Griro.

Rapidul se duelează cu CS Mioveni în următoarea etapă a Ligii 1

Între timp, Rapidul nu doar că a renăscut din propria cenușă, dar se află din nou, după șase ani de absență, pe prima scenă a fotbalului românesc. În următoarea etapă, elevii lui Mihai Iosif vor da piept cu o mai veche cunoștință, CS Mioveni. Partida este programată vineri, 23 iulie, la ora 21:30.

ADVERTISEMENT

Vom evolua cu o echipă bună, am întâlnit-o de 3 ori în ultimul an şi n-am învins-o niciodată. Sperăm să spargem gheaţa, dar nu e un complex şi nu e vorba despre o revanşă.

Întâlnim o echipă pe care o cunoaştem. Sperăm să câştigăm mâine, ei au o echipă organizată, au jucători cu experienţă şi s-au întărit în vară.

La debut, au fost emoţii doar în primele 10 minute, apoi suporterii, cu atmosfera unică creeată, ne-au împins de la spate”, a declarat tehnicianul giuleștenilor.

ADVERTISEMENT
Tags: