News

Doliu în lumea medicală din România. „Ai salvat atât de mulți oameni în pandemia de Covid și nu numai, iar pe tine n-ai putut”

Comunitatea medicală plânge pierderea unui medic foarte iubit și apreciat. Acesta a plecat dintre noi la doar 41 de ani
11.04.2024 | 20:16
Doliu in lumea medicala din Romania Ai salvat atat de multi oameni in pandemia de Covid si nu numai iar pe tine nai putut
Este doliu printre medici. S-a stins din viață medicul de familie, Ștefan Veliceasa. Sursa foto: Colaj Fanatik / Hepta.ro / Facebook / Ștefan Veliceasa
ADVERTISEMENT

Ștefan Veliceasa, un medic de familie apreciat, s-a stins din viață. Pacienții și prietenii își exprimă tristețea pentru pierderea acestui medic tânăr, în vârstă de numai 41 de ani.

A murit medicul Ștefan Veliceasa

Întreaga comunitate medicală este în doliu în urma decesului medicului Ștefan Veliceasa, care s-a stins atât de tânăr. Acesta a fost foarte iubit și apreciat

ADVERTISEMENT

„Stefan Veliceasa ne-ai redus la tacere… Ai salvat atat de multi oameni in pandemia de CoVid si nu numai, ti-ai salvat mama de atatea ori, iar pe tine n -ai putut. Asa erai tu, DOAR pentru ceilalti. Un DOCTOR extraordinar si un prieten pe care l-am iubit enorm … Atat de devreme om perfect… Dumnezeu sa te ierte si sa te aseze cu cei drepti. Iti multumim pentru tot, Stefan”, a scris o apropiată a medicului pe Facebook.

Ștefan Veliceasa a practicat medicina de familie în București și era originar din Suceava. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” între anii 2001 și 2007.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Ștefan s-a stins din viață

Ramona Lazuran, una dintre persoanele care erau atât pacientele cât și prietenele lui, a transmis într-o intervenție la Antena Stars, că a aflat despre decesul lui Ștefan Veliceasa de la o altă prietenă, scrie spynews.ro. Medicul ar fi făcut infarct la volan, mai spune aceasta.

„Am înțeles că sambătă ar fi făcut un AVC, în timp ce conducea mașina proprie în București. Nu știam să aibă nicio problemă de sănătate. Nu am reușit să iau legătura cu familia lui, nici măcar cu mama lui. Mama lui suferea de mult timp de o boală incurabilă. El a fost cel care a ținut-o în viață în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Trecând prin trei infectării cu Covid și pe fond de citostatice și alte probleme de sănătate a fost foarte greu. A fost un profesionist un om cu pregătire extraordinară. A fost un om dedicat profesiei lui și un om care s-a implicat în știința medicală”, a spus pentru Antena Stars, Ramona Lăzuran.

Ea a subliniat că medicul a salvat multe vieți, iar mulți oameni ar fi putut fi în pericol dacă nu ar fi fost pentru el. În mijlocul pandemiei, când mulți se izolau și se protejau, el a ales să studieze în detaliu virusul SARS-CoV și să ofere ajutor celor în nevoie.

ADVERTISEMENT

Ramona Lazuran îl descrie pe Ștefan Veliceasa ca pe o persoană extraordinară, mereu grijulie față de pacienții săi. De asemenea, ea afirmă că medicul nu avea probleme de sănătate și ducea o viață sănătoasă din toate punctele de vedere.

De asemenea, medicul era cunoscut pentru susținerea digitalizării domeniului medical. El a vorbit despre beneficiile acestui proces într-un interviu din 2021.

„Folosesc foarte multe instrumente digitale pentru partea imagistică, pentru a calcula diverse formule sau diverse ponderi. De asemenea, folosesc zona digitală pentru prognosticuri în unele analize în care vreau să văd un trend și să văd ce evoluţie ar putea avea în funcţie de alţi parametri. Centralizarea informației, accesul ușor pe care pot să-l aibă atât pacientul, cât și medicul asupra aceleiași informaţii sunt foarte importante, pentru că ne oferă timp”, spunea pe atunci medicul.

 

ADVERTISEMENT