News

Donald Trump compară pandemia de coronavirus cu al Doilea Război Mondial: „America va triumfa”

08.05.2020 | 23:14
Donald Trump compara pandemia de coronavirus cu al Doilea Razboi Mondial America va triumfa
ADVERTISEMENT

Președintele SUA, Donald Trump, a celebrat într-un cadru restrâns 75 de ani de la victoria din Europa împotriva Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Donald Trump compară pandemia de coronavirus cu al Doilea Război Mondial

Trump a comparat pandemia de coronavirus cu teribilul conflict armat și, însoțit de soția sa Melania, s-a recules în fața monumentului dedicat eroilor căzuți în război, monument aflat în proximitatea Casei Albe din Washington.

ADVERTISEMENT

Președintele Trump a adus un omagiu „forțelor libertății care au învins tirania”, amintind de toți soldații americani căzuți pe front în război.

Marea parte a acestor războinici, altruişti şi eroici, nu a cunoscut niciodată viaţa într-o Americă prosperă. Ei au crescut în perioada Marii Recesiuni, pe când previziunile economice în America păreau sumbre”, a declarat Trump, comparând al Doilea Război Mondial cu pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Șomajul în SUA este comparabil cu cel din anii 1940, însă președintele SUA promite că țara va trece peste acest moment greu, conform Libertatea.

„În cursul ultimelor luni, naţiunea noastră a fost expusă unui atac redutabil în cursul pandemiei de coronavirus. Însă la fel cum am făcut de atâtea ori până acum, America va triumfa”, a promis Trump.

ADVERTISEMENT

Economia americană a atins un nou prag istoric al șomajului, cu peste 20 de milioane de oameni care au rămas fără loc de muncă. Este cel mai negru scenariu, comparabil cu cel din timpul Marii Recesiuni. La o rată a șomajului de 14.7% în aprilie, conform Departamentului American al Muncii, a fost depășit recordul stabilit în 1982, stabilit la 10.8%.

Experții se tem că rata șomajului va sări de 21% în curând, aproximativ 30 de milioane de oameni urmând a fi șomeri. Cu toate acestea, președintele Donald Trump pare decis să repornească economia cu orice risc.

ADVERTISEMENT

8 mai, ziua când Germania nazistă a capitulat

Ziua Victoriei în Europa, 8 mai 1945, este sărbătorită îîn Statele Unite, Marea Britanie și majoritatea Europei de Vest. Este sărbătorită Ziua Victoriei în al Doilea Război Mondial: la 7 mai la 02:40 generalul german Alfred Jodl a semnat actul de predare al Germaniei naziste.

Peste 56 de milioane de oameni șl-au pierdut viața în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, conflict izbucnit în 1939, care a durat șase ani de zile și a implicat 50 de țări de pe mapamond.

ADVERTISEMENT
Tags: