News

Donald Trump, criticat de Barack Obama pentru modul în care a gestionat criza COVID-19: „Un dezastru haotic absolut”

10.05.2020 | 08:20
Donald Trump criticat de Barack Obama pentru modul in care a gestionat criza COVID19 Un dezastru haotic absolut
ADVERTISEMENT

În ultimele zile, președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a fost aspru criticat de adversarii săi politici și nu numai pentru modul în care a ales să gestioneze criza provocată de noul coronavirus.

Tot mai multe voci susțin că actualul lider de la Casa Albă a încercat mai întâi să minimalizeze amenințarea pandemică, după care a generat confuzie în rândul cetățenilor, alternând apelurile la prudență cu mesajele în care vorbea despre redresarea cât mai rapidă a economiei.

ADVERTISEMENT

Donal Trump, criticat de Barack Obama: „Un dezastru haotic absolut”

Printre cei care au răbufnit la adresa lui Trump se numără chiar și predecesorul său, Barack Obama, acesta catalogând drept „un dezastru haotic absolut” modul în care actualul șef de stat a gestionat pandemia de COVID-19.

Totodată, fostul președinte american a lăsat de înțeles că miliardarul republican a igonorat cu bună știință fiecare dintre avertismentele specialiștilor în ceea ce privește răspândirea bolii la nivel global.

ADVERTISEMENT
Afirmațiile au fost făcute vineri seara, în cadrul unei convorbiri telefonice de o jumătate de oră cu foşti membri și colaboratori ai administrației sale. Totodată, Obama a vorbit despre nevoia ca în fruntea statului să fie aleși lideri buni, sugerând democraților să-l susțină pe fostul vicepreședinte Joe Biden în cursa pentru Casa Albă.

Alegerile care se apropie sunt importante la fiecare nivel, pentru că vom avea de înfruntat nu doar un individ sau un partid politic. Vom lupta împotriva unor tendințe pe termen lung.

Acestea sunt egoismul, tendința de a fi tribali, de a fi divizați și de a-i vedea pe ceilalți drept dușmani, tendințe ce riscă să caracterizeze viaţa americană. De aceea, am de gând să petrec cât timp va fi nevoie și să fac campanie cât de intens pot pentru Joe Biden”, a punctat fostul președinte.

Donald Trump, în pericol. Un apropiat al familiei sale a fost depistat cu coronavirus

Între timp, una dintre asistentele personale ale fiicei lui Donald Trump, Ivanka, a fost diagnosticată cu coronavirus, informează CNN, lansând ipoteza că aceasta ar fi intrat recent în contact cu președintele. De asemenea, vineri s-a confirmat că este infectată și Katie Miller, purtătoarea de cuvânt a vicepreşedintelui Mike Pence.

Liderul de la Casa Albă a afirmat în timpul unei conferințe de presă că nu este îngrijorat, adăugând că va fi testat zilnic şi că va lua „măsuri ferme de precauţie”. Secretara de presă a Casei Albe, Kayleigh McEnany, a declarat în aceeaşi zi că se acţionează pentru evitarea contaminării personalului preşedinţiei Statelor Unite.