Fotbal international

VIDEO. Meci nebun la Dortmund! Lucescu, aproape de semifinale!

UPDATE 00:00 / Joi s-au disputat partidele din prima manşă a sferturilor Ligii Europa, în cea mai spectaculoasă ediţie de pînă acum. Borussia Dortmund a remizat pe teren propriu cu Liverpool,...
08.04.2016 | 00:06
VIDEO Meci nebun la Dortmund Lucescu aproape de semifinale

UPDATE 00:00 / Joi s-au disputat partidele din prima manşă a sferturilor Ligii Europa, în cea mai spectaculoasă ediţie de pînă acum. Borussia Dortmund a remizat pe teren propriu cu Liverpool, scor 1-1. Sevilla a învins în deplasare pe Atletic Bilbao, scor 2-1, la fel ca şi Il Luce, care s-a impus la Braga cu acelaşi scor. Villarreal s-a impus cu Sparta Praga, scor 2-1.

Mircea Lucescu este la al 8-lea sfert de finală europeană din cariera si e aproape de a treia semifinală. Românul e singurul antrenor din lume care s-a calificat în sferturile de finală în fiecare dintre ultimele patru decenii. Returul cu Braga va avea loc joia viitoare la Lvov.

Borussia Dortmund – Liverpool 1-1
Atletic Bilbao – Sevilla 1-2
Braga – Şahtar 1-2
Villarreal – Sparta Praga 2-1

Borussia Dortmund – Liverpool 1-1 (Hummels ’48 / Origi ’37) VEZI VIDEO

VEZI MECIUL LIVE VIDEO AICI

* Jurgen Klopp s-a bucurat la golul înscris de Divock Origi la Dortmund:

Klopp

bvb

Atletic Bilbao – FC Sevilla 1-2 (Aduriz ’48 / Kolodziejczak ’56, Iborra ’84) VEZI VIDEO

VEZI MECIUL LIVE VIDEO AICI

sevilla

Braga – Şahtar 1-2 (Eduardo ’89 / Rakitsky ’45, Ferreyra ’75) VEZI VIDEO

VEZI MECIUL LIVE VIDEO AICI

braga

 

Villarreal – Sparta Praga 2-1 (Bakambu ‘3, ’63/ Brabec 45+4) VEZI VIDEO

VEZI MECIUL LIVE VIDEO AICI

ult

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. UPDATE 20:13 / Fanii lui Liverpool fac spectacol pe străzile din Dortmund. Englezii se simt ca acasă în Germania, iar halbele de bere curg. Două ore pînă la meci

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. UPDATE 17:58 / Suporterii de la Liverpool sînt solidari cu cei de la Dortmund în protestul lor împotriva conducerii englezilor, care au stabilit preţuri prohibitive la biletele de pe Anfield Road.

Cele două galerii s-au întîlnit în Dortmund, iar la meci vor afişa un banner pe care vor scrie: “Twenty is plenty” (20 e destul), aluzie la faptul că preţurile de 70 de euro din Anglia sînt foarte mari.

12935286_1252069148156014_1471829461_n

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. UPDATE 15:34 / Antrenorul german, Jurgen Klopp a declarat înaintea revenirii sale la Dortmund:

“Nu am absolut nicio aşteptare. O să fie o luptă cruntă. Sînt puţin dezamăgit că trebuie să vorbesc despre asta. Mi-am luat adio de la acest loc în urma cu nouă luni, acum mă întorc din postura de adversar, în acest joc orice este posibil. Fanii nu trebuie să sărbatorească revenirea mea. Nu vreau asta, nu am nevoie şi nu este important.

Nu contează ce o să simt eu dacă ei vor marca un gol echipei mele. Aşa e sportul. Nu mă gîndesc la situaţia mea, în nici o secundă. Dar mai bine să fiu aici decît în Coreea de Nord sau ceva”, a spus Klopp.

********************************

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Este cea mai spectaculoasă ediţie din Liga Europa. A doua competiţie continentală s-a apropiat în acest sezon, cel mai mult, de Liga Campionilor. Turul sferturilor se dispută azi şi avem 4 dueluri de foc în lupta pentru semifinale. Cel mai tare duel poate fi oricînd o finală de Ligă, între Borussia Dortmund şi Liverpool. Brigada românească, cu Ovidiu Haţegan la centru, va conduce sfertul dintre Villarreal şi Sparta Praga.

Haţegan, repetiţie pentru Euro 

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Meciul Villarreal – Sparta Praga e cea mai bună pregătire pentru meciurile de la Euro 2016, Haţegan fiind primul arbitru român delegat la meciurile de la turneul final din 1998 încoace. Atunci, asistentul Nicolae Grigorescu a arbitrat la mondialul din Franţa.

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Ovidiu Haţegan va fi ajutat la cele două tuşe de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe. Arbitri adiţionali sînt Sebastian Colţescu şi Alexandru Tudor, iar rezervă va fi Radu Ghinguleac.

Întoarcerea Regelui

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Jurgen Klopp revine pe stadionul pe care e zeu. Va fi năpădit de emoţii, dar vrea cu orice preţ trofeul european cu actula sa echipă.

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Liverpool a trecut de Manchester United în „optimi”, însă sorţii au fost din nou nemiloşi cu echipa lui Jurgen Klopp. Antrenorul „cormoranilor” se întoarce la Dortmund, pe stadionul unde a făcut istorie şi „zidul” de 26.000 de oameni din peluză îi va face o primire specială. Meciul anunţă artificii.

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Se întîlnesc două echipe care au filozofia lui Klopp. Borussia Dortmund a fost preluată de un discipolul Tomas Tuchel, iar Liverpool începe să joace conform chipului şi asemănării lui Klopp, adică „heavy metal”.

“Il Luce”, favorit în Portugalia 

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Mircea Lucescu speră să repete performanţa din 2009, cînd a cîştigat cu Şahtar ultima ediţie a Cupei UEFA. Braga e un adversar periculos. A eliminat Fenerbahce în „optimi”, însă a avut de muncă împotriva lui Sion, echipă de care a trecut greu.

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Şahtar a venit din Liga Campionilor, dar are un tonus bun în această competiţie. A trecut de Schalke şi Anderlecht ca să ajungă aici. Echipa lui Lucescu a învins în deplasare atît pe Schalke, cu 3-0, cît şi pe Anderlecht, cu 1-0, în această primăvară.

DORTMUND-LIVERPOOL LIVE VIDEO EUROPA LEAGUE. Cele două echipe au mai jucat o “dublă” în Europa, în 2010. Atunci, în Liga Campionilor, Şahtar a înregistrat două victorii, 3-0 şi 2-0.

Tabloul sferturilor:

few[

 

*****************************************