Sport

Două Baloane de Aur vin în România să joace împotriva Generației de Aur! Anunț uriaș despre Jose Mourinho. Nume imense sunt așteptate la București

A fost confirmat numele primului Balon de Aur care vine în România să joace în meciul de adio al Generației de Aur, pe 25 mai, la București.
04.04.2024 | 13:03
Doua Baloane de Aur vin in Romania sa joace impotriva Generatiei de Aur Anunt urias despre Jose Mourinho Nume imense sunt asteptate la Bucuresti
Primul Balon de Aur care vine la meciul de retragere al Generației de Aur. Surpriză pentru fanii fotbalului din România. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Primul Balon de Aur care vine în România să joace în lotul străinilor, în meciul de adio al Generației de Aur este Hristo Stoichkov. Fostul mare internațional bulgar, câștigător al Ghetei de Aur (1990) și Balonului de Aur (1994) va fi prezent pe 25 mai, pe Arena Națională, pentru a încununa momentul de glorie al Generației de Aur din fotbalul românesc. Al doilea Balon de Aur este Rivaldo!

Două Baloane de Aur vin în România să joace împotriva Generației de Aur, pe 25 mai! Nume imense sunt așteptate la București

Gică Popescu, unul dintre internaționalii care au scris istorie în tricoul naționalei României, declara la începutul lunii martie că așteaptă trei „Baloane de Aur” la meciul de adio al Generației de Aur. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că evenimentul de amploare a fost amânat cu o săptămână.

ADVERTISEMENT

Două Baloane de Aur vin la București: Hristo Stoichkov și Rivaldo. Fostul mare atacant bulgar, fost fotbalist la Barcelona, a câștigat cele mai prestigioase trofee din fotbal la nivel individual: Gheata de Aur și Balonul de Aur. De asemenea, Stoichkov a câștigat Cupa Campionilor Europeni pe Camp Nou (1991-1992).

„Salutare prieteni din România, sunt Hristo Stoichkov. Ca întotdeauna este o plăcere să fiu lângă voi într-o zi așa de importantă pentru fotbalul românesc. Toți știți că îi iubesc mult pe Gică Hagi, pe Gică Popescu și toată această Generație de Aur. 

ADVERTISEMENT

Așa că pe 25 mai, eu, Hristo Stoichkov voi veni, în această zi mare, să mă bucur de Generația de Aur. Vă iubesc mult și ne vedem pe 25 mai la București. O îmbrățișare strânsă”, a fost anunțul făcut de Hristo Stoichkov.

  • 5 titluri cu Barcelona are în palmares Hristo Stoichkov
  • 6 Supercupe ale Spaniei are în palmares Hristo Stoichkov cu Barcelona
ADVERTISEMENT

Nume imense sunt așteptate la București

Gică Popescu a anunțat joi, 4 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Muzeul Fotbalului câteva dintre numele care vor face parte din lotul străinilor la meciul de retragere al Generației de Aur.

Jari Litmanen, cel mai bun fotbalist finlandez din istorie, Christian Karembeu, câștigător al titlului mondial și european cu Franța, Christian Panucci, Dida și Eric Abidal, câștigători ai UEFA Champions League, dar și Nuno Gomes, câștigător a 8 trofee cu Benfica în Portugalia vor veni pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Jose Mourinho rămâne una dintre legendele fotbalului pe care Gică Popescu vrea să o convingă să vină la București. Președintele celor de la Farul va călători la Londra în perioada următoare pentru a-l ademeni pe „The Special One” să vină la evenimentul de glorie al Generației de Aur.

  • 42.000 de bilete s-au vândut până la începutul lunii aprilie la meciul de retragere al Generației de Aur
  • “Dacă am fi avut o arenă de 100.000 de locuri, s-ar fi umplut”, a spus Gică Popescu. 
  • Rivaldo este al doilea Balon de Aur care vine la meciul de adio al Generației de Aur

Lotul Generației de Aur pentru meciul de retragere! Ion Crăciunescu va arbitra partida legendară

Lotul Generației de Aur a României se va antrena pe „Arcul de Triumf” în perioada 20-25 aprilie pentru meciul de retragere de pe Arena Națională. Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu va oficia ultimul meci al generației care a scris istorie pentru România.

  • Portari: Florin Prunea, Bogdan Stelea
  • Fundași: Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeș, Gheorghe Mihali, Răzvan Prodan
  • Mijlocași: Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu
  • Atacanți: Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie
  • Antrenori: Anghel Iordănescu, Gabi Balint
ADVERTISEMENT