News

Două eleve au predat poliției un portofel în care se afla peste 3.000 de euro. Cum au fost recompensate

31.08.2019 | 18:10
Doua eleve au predat politiei un portofel in care se afla peste 3000 de euro Cum au fost recompensate
ADVERTISEMENT

Două eleve de 12 ani au impresionat întreaga opinie publică după ce au predat Poliției un portofel pierdut. Chiar dacă în respectivul portofel se aflau peste 3.000 de euro, tinerele nu au stat prea mult pe gânduri și l-au prezentat autorităților, pentru ca acestea să dea de urma persoanei care îl pierduse.

Ce recompensă au primit fetele pentru că au înapoiat portofelul plin cu bani

Cele două adolescente, eleve în clasa a IV-a, au găsit portofelul pe o bancă în parc, pe strada Republicii din oraşul Jimbolia (judeţul Timiş), în apropierea magazinului de îngheţată. Însoţite de mama uneia dintre ele, fetele au mers în scurt timp la Poliţie şi au predat obiectul care s-a întors la proprietarul său de drept.

ADVERTISEMENT

O femeie şi-a recuperat actele, 2.850 euro şi aproximativ 500 de lei cu ajutorul a doi copii de 12 ani. Două fetiţe de 12 ani, eleve in clasa a VI-a, au găsit un portofel pe o bancă dintr-un parc, pe strada Republicii din oraşul Jimbolia, în apropierea magazinului de îngheţată. Însoţite de mama uneia dintre ele, fetele au mers la poliţie şi au predat obiectul care, apoi, s-a întors la proprietarul său”, se arată în cominicatul transmis de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș. Pentru acest gest superb, oamenii legii le-au recompensat pe tinere cu o diplomă de merit şi  câte un ghiozdan echipat corespunzător, numai bun pentru anul școlar care se apropie cu pași repezi.

Tinerele din Jimbolia au fost recompensate pentru getul lor. Sursa foto: Facebook
Tinerele din Jimbolia au fost recompensate pentru getul lor. Sursa foto: Facebook

Se înființează Poliția Școlilor

Odată cu noul an școlar, ar putea lua ființă Poliția Școlilor, o nouă instituție menită să asigure protecția elevilor în unitățile de învățământ. Propunerea îi aparține lui Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre victimele tragediei de la Caracal.

ADVERTISEMENT

Am vorbit cu ministrul de Interne de înființarea Poliției a școlilor, dar separat de ceea ce este acum. O instuție separată, domnul ministru ar fi în principiu de acord. Urmează ca în zilele următoare să vin cu draftul de proiect pe care l-am cunstituit împreună cu colegii mei. Această poliție a școlilor, o să numim la fiecare unitate școlară câte un jandarm, care poate avea acces și în interiorul unității de învățământ, astfel încât elevii să se simtă în siguranță și mai ales să dispară rechinii aceștia din jurul liceelor. A rămas așadar să vin cu proiectul și să discutăm, dar de principiu este de acord cu această nouă instituție care să funcționeze în cadrul Jandarmeriei Române”, a explicat acesta.