News

Două hidro-avioane s-au ciocnit în aer, în SUA. Autoritățile anunță mai mulți morți.

14.05.2019 | 09:53
Doua hidroavioane sau ciocnit in aer in SUA Autoritatile anunta mai multi morti

Tragedie aviatică în Statele Unite ale Americii. Două hidro-avioane s-au ciocnit în aer, iar autoritățile au deja un prim bilanț sumbru în urma acestui eveniment nefericit. Polițiștii anunță mai mulți morți în urma impactului, în aer, între cele două aparate de zbor. Accidentul aviatic a avut loc ieri, în Alaska.

Accident aviatic în SUA: Ar fi mai mulți morți

Allen Kenitzer, purtătorul de cuvânt al Administrației Aviației Federale a declarat că avioanele s-au ciocnit în circumstanțe necunoscute, iar accidentul este investigat acum de specialiștii în domeniu. Foarte mulți americani, mai mult sau mai puțin cunoscători, au remarcat ciudățenia acestei ciocniri.

Zece dintre pasageri se află în stare gravă la spital. Autoritățile spun că a 11-a persoană de la bordul Havilland Otter DHC-3 a murit. De asemenea, decedați ar fi și cei aflați la bordul Havilland DHC-2 Beaver. Procurorii au deschis un dosar în acest caz și, în cel mai scurt timp, vor comunica în presa americană cauzele producerii acestui eveniment neplăcut.

Așa arată un hidroavion. Sursa foto: Framepool

Ce sunt hidroavioanele

Hidro-avioanele sunt concepute pentru a putea ameriza (adică a decola și ateriza pe apă), dar și pe uscat. Există două tipuri de astfel de aparate de zbor. Există hidro-avioane care utilizează flotoare (adică pot pluti pe apă, la fel ca vapoarele) și care folosesc fuselajul pe tip de cocă.

Hidroavioanele au fost printre cele mai importante aparate de zbor în prima parte a secolului 20, dar și cele mai mari. Faptul că pot ameriza a fost de mare ajutor pentru salvarea piloților căzuți în Al Doilea Război Mondial. După ce conflictul militar din secolul 20 s-a încheiat, aceste avioane nu au mai fost folosite atât de mult.

Ele sunt folosite astăzi în operațiuni speciale, în special de salvare sau de stingere a unor incendii precum și în zborul interinsular. Există insulte care nu dispun de piste de aterizare, iar acolo, în special în Oceania, se folosesc des astfel de ”păsări”. Au capacitatea de a ateriza pe aproape orice suprafață de apă, fie că este fluviu, mare sau ocean.