Life

Dr. Mihail Pautov a spus de ce nu e bine să speli carnea înainte să o gătești. Multe persoane fac această greșeală

Dr. Mihail Pautov a explicat de ce să nu speli carnea înainte să o gătești. Este o greșeală pe care o fac multe persoane.
23.04.2024 | 08:08
Dr Mihail Pautov a spus de ce nu e bine sa speli carnea inainte sa o gatesti Multe persoane fac aceasta greseala
De ce nu e bine să speli carnea înainte de gătire, potrivit dr. Mihail Pautov. Sursa foto: Pixabay, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dr. Mihail Pautov a explicat de ce nu ar trebui să speli carnea înainte de gătire. Este un obicei pe care îl au multe persoane, însă nu e deloc sănătos.

Dr. Mihail Pautov a spus de ce nu e bine să speli carnea. Este o greșeală frecventă

Carnea se numără printre alimentele pe care românii le consumă cel mai des și se poate găti în mai multe feluri, în funcție de preferințe. Din moment ce este un produs atât de consumat, e important să știm cum se gătește corect.

ADVERTISEMENT

Multe persoane obișnuiesc să spele carnea înainte de a o găti, însă acest obicei nu este recomandat de medici. Potrivit doctorului Mihail Pautov, acest lucru poate duce la răspândirea bacteriilor.

În cazul în care carnea are o bacterie, atunci se simte un anumit miros al alimentului. Spălarea acestui aliment, însă, nu este recomandată de specialiști.

ADVERTISEMENT

“Oare voi spălați carnea când o cumpărați de la magazin? Carnea nu se spală și pentru asta este un motiv. Dacă este stricată sau are vreo bacterie pe ea, atunci se simte la miros. Dacă are o bacterie pe ea și o speli, tu împrăștii bacteria aia peste tot”, a explicat medicul pe rețelele sociale.

De asemenea, medicul a spus cum se gătește corect carnea. Rumenirea în exces ar trebui evitată, pentru că acest proces poate genera substanțe cancerigene.

ADVERTISEMENT

Rețeta de carne de porc propusă de dr. Mihail Pautov

Dr. Mihail Pautov a oferit o rețetă delicioasă pentru carne, pentru care este nevoie de câteva ingrediente simple. Este o rețetă foarte simplă și delicioasă, pe care oricine o poate încerca.

  • Carne de porc
  • Paprika
  • Chilli
  • Ghimbir
  • Morcov
  • Dovlecel
  • Ardei gras rosu
  • Ardei gras galben
  • Ceapă
  • Usturoi
  • Pastă de tomate
  • Ananas
  • Amidon
ADVERTISEMENT

“În prima fază prăjim câteva minute carnea, doar să o rumenim. Punem ceapă, morcov, usturoi, ghimbir, dovlecei, paprika, chilli, ananas, pasta de tomate, un pic de amidon pe care îl amestecăm înainte cu puțină apă. Apoi punem 3 lingurițe de oțet, două lingurițe de miere.

De crusta aceea prăjită trebuie să ne ferim. Este nesănătoasă. Acolo sunt substanțe cancerigene, dar în momentul în care o avem ușor sigilată, carnea este numai bună și sănătoasă de mâncat”, a mai spus dr. Mihail Pautov pe Facebook.

Dr. Mihail Pautov prezintă adesea sfaturile sale pe rețelele de socializare. Medicul a vorbit despre beneficiile anumitor alimente și a dezvăluit ce mănâncă în fiecare zi pentru a menține creierul sănătos.

ADVERTISEMENT
Tags: