News

Dragnea, atac frontal la pensiile speciale! „Trebuie eliminate. Eu am renunţat la a mea”

21.05.2019 | 16:02
Dragnea atac frontal la pensiile speciale Trebuie eliminate Eu am renuntat la a mea

Președintele PSD, Liviu Dragnea a lansat un atac frontal la adresa pensiilor speciale chiar în preajma alegerilor europarlamentare.  Astfel, într-un interviu acordat celor de la Adevărul, liderul partidului aflat la guvernare crede că, deşi e o problemă sensibilă, „această pensie specială trebuie să nu mai existe”. „Eu am renunţat la pensia specilă de parlamentar. E o problemă sensibilă, trebuie să o abordăm cu curaj şi frontal. Această pensie specială nu trebuie să mai existe. Trebuie să o eliminăm”, a declarat Liviu Dragnea

Dragnea, atac frontal la pensiile speciale!

De remarcat că pensiile speciale au ajuns să mănânce o parte impresionantă a bugetului! Magistrații iau cu câte 4.000 de lei în plus, dar nici foștii parlamentari ai României nu se pot plânge de leafa primită. Datele oficiale sunt furnizate de Casa Națională de Pensii Publice. Astfel, în tabelele afișate recent, românii pot să afle care sunt cele mai mari pensii speciale acordate de către stat. Cei care au ținut morțiș să verifice au rămas cu gura căscată.

Magistrații sunt printre cei mai fericiți români – au luat luna trecută 18.150 de lei față de 13.897 de lei în aprilie 2018. Ce este extrem de interesant e că din cei 18.150 de lei, doar 2.760 de lei reprezintă contributivitatea acestora. Nu se termină aici categoriile oamenilor care au primit bani mulţi în plus. Pensiile parlamentarilor au crescut şi ele cu peste 600 de lei. Pe lângă magistraţi şi foști parlamentari și funcționari din Parlament se bucură de creşteri semnificative. Un fost şofer la Camera Deputaţilor a ajuns să ia şi el peste 500 de ron în plus la pensie.

Dragnea, atac frontal la pensiile speciale! Dragnea
Liviu Dragnea nu mai este de acord cu pensiile speciale. Sursă foto – Hepta

Pensii uriașe pentru categoriile „speciale”

Foștii piloți din Aviația Civilă au ajuns la o pensie medie de 10.869 de lei, o creștere de doar 118 lei față de aprilie 2018, iar foștii diplomați români au ajuns la o pensie medie de 5.534 de lei, adică 55 de lei în plus față de luna aprilie 2018. ”Legea prevede clar, la art. 85 că pensiile de serviciu ale judecătorilor şi procurorilor.

Și pensiile de urmaş se actualizează ori de câte ori se majorează indemnizaţia brută lunară a unui judecător şi procuror în activitate, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime”, au declarat specialiștii în pensii speciale, pensii pe care Liviu Dragnea le pune la zid acum.