Fotbal intern

Duckadam știe de ce are nevoie Andrei Vlad la FCSB. Ce spune de comparația cu „Duckadam de la Dinamo”

04.11.2018 | 18:32
Duckadam stie de ce are nevoie Andrei Vlad la FCSB Ce spune de comparatia cu Duckadam de la Dinamo

Andrei Vlad a comis o nouă gafă în meciul pierdut de FCSB cu Dunărea Călărași, în optimile Cupei României, scor 1-2. Vlad a ieșit prost pe centrarea din care a rezultat golul lui Șeroni. În aceeași fază a competiției, Vlad Muțiu, portarul de rezervă a lui Dinamo, a apărat patru penalty-uri în partida pierdută dramatic împotriva lui Csikszereda, scor 3-3, 8-9 după penalty-uri.

Astfel, au început să circule mai multe comparații între cei doi tineri goalkeeperi, în urma cărora a avut de suferit cel poreclit „Messi al portarilor” de către patronul FCSB, Gigi Becali. Cu toate acestea, legendarul portar al Stelei, Helmut Duckadam, a avut o reacție mai degrabă blândă la adresa lui Vlad: „Nu se poate face o comparație între Andrei Vlad și Muțiu. Este o diferență de trei ani între cei doi. Peste trei ani, Andrei Vlad ar putea să fie mult mai bun. Joi seara mi-a plăcut Muțiu, dar să nu uităm că Vlad a apărat deja în cupele europene” , a spus „Eroul de la Sevilla”, pentru FANATIK.RO.

Duckadam susține că Vlad și Muțiu au nevoie de meciuri

Helmut Duckadam a explicat faptul că atât Muțiu, cât și Andrei Vlad, au nevoie de meciuri în picioare pentru a căpăta experiență și a putea juca în meciuri importante, cu miză: „Vlad Muțiu este un portar talentat, fizic bun. M-a impresionat în meciul de Cupă, dar nu putem face comparații, Andrei e mai tânăr, e la lotul național, s-a calificat la Europeanul U21. Important este să joace, să aibă meciuri în picioare pentru că altfel nu ai cum să prinzi experiență. Același lucru este valabil și pentru Radu, de la Genoa.”

Andrei Vlad, în timpul meciului FCSB-Rapid Viena

Andrei Vlad a ajuns la FCSB în vara anului trecut, în schimbul unei sume de 400.000 de euro, de la U Craiova. Vlad a avut șansa să devină titular în perioada în care a fost vândut Florin Niță la Sparta Praga, dar tânărul goalkeeper a comis mai multe erori importante. Vlad avea să gafeze din nou în această vară, în meciul decisiv cu Rapid Viena, în urma căruia FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League.

De partea cealaltă, Muțiu este un produs al lui Dinamo, de unde a fost împrumutat de-a lungul timpului în Liga 2, la CS Afumați sau CSM Râmnicu Vâlcea. El s-a aflat la Miercurea Ciuc în al cincilea meci în poarta echipei mari a „câinilor roșii”, debutând pentru trupa din Ștefan cel Mare în sezonul 2015/2016.

Tags: