Stiri sportive

VIDEO / PANZER la puterea a 4-a: Thomas “GERD” Muller!

FINAL DE MECI: GERMANIA  PORTUGALIA 4-0!...
16.06.2014 | 20:25
VIDEO  PANZER la puterea a 4a Thomas GERD Muller

FINAL DE MECI: GERMANIA  PORTUGALIA 4-0!

Min 90+1: Ronaldo are şansa golului de onoare, dar lovitura liberă executată excelent de starul portughez este boxată în aut de Neuer.

Min 80: Ultima schimbare a Germaniei: Muller iese în ovaţiile publicului! Locul său e luat de Podolski.

Min 78: GOL GERMANIA: 4-0! Muller reuşeşte hattrickul şi ajunge la 8 goluri în 7 partide disputate la World Cup, după o reluare simplă din 6 metri, la poartă, după o minge respinsă de Patricio în picioarele atacantului german!

Loading the player…

Min 76: Portugalia cere penalty după un contact între Eder şi Howedes. Arbitrul lasă jocul să continue, iar Ronaldo îşi iese din minţi!

Loading the player…

Min 73: Hummels iese accidentat, intra Mustaafi

Min 70: Gotze ratează o nouă ocazie excelentă, după ce Schurlee a scăpat pe contraatac şi i-a pasat excelent în interiorul careului!

Min. 64: Ultima schimbare în echipa lusitanilor: intră Almeida în locul lui Coentrao

Min. 62: Schimbare la nemţi: iese Ozil şi intră Schurlee

Min 57: Portugalia nu mai contează în atac, iar jocul îl găseşte în dese rînduri pe Ronaldo în apropierea careului propriei sale echipe, dîndu-le o mînă de ajutor echipierilor, dar şi pentru a-şi lua mingi de unul singur!

ronnnn

Min 51: Ozil şi Muller ratează în aceeaşi fază golul de 4-0!

Min 46: A început repriza secundă. Portugalia face a doua schimbare: Ricardo Costa în locul lui Veloso

Fostul mare arbitru britanic, Graham Poll, a postat un mesaj pe contul său de twitter, prin care afirmă că eliminarea lui Pepe a fost una corectă: “Muller a exagerat, dar  Pepe a reacţionat prosteşte!  Eliminare corectă!”

poll

 

Suporterii nemţilor exultă după o primă repriză de vis a naţionalei Germaniei!

30

Pauză: Germania – Portugalia 3-0! Nemţii conduc autoritar partida, jucînd şi cu un om în plus după eliminarea lui Pepe!

Min 45+1: GOL GERMANIA: 3-0!  Muller face dubla cu un şut din interiorul careului, după ce Alves a respins greşit balonul!

Loading the player…

Min 37: Pepe vede cartonaş roşu, Portugalia rămîne în 10! Fundaşul lui Real Madrid l-a lovit cu capul pe Thomas Muller, căzut pe gazon!

Loading the player…

Min 36: Eder reia cu capul, din centrul careului, peste poarta

Min 32: GOL GERMANIA: 2-0! Hummels măreşte diferenţa printr-o lovitură de cap impecabilă, în urma unui corner! Golul a fost precedat de o ocazie imensă a lui Gotze, dar Pereira a respins in extremis în corner!

Loading the player…

Min 28: Hugo Almeida părăseşte terenul accidentat! Eder îi ia locul

Min 25: Nani prinde un şut în diagonală, din afara careului, dar mingea trece puţin peste poarta nemţilor

Loading the player…

Fanele nemţilor au sărbătorit într-un mod inedit golul lui Muller!

celebrare germania

Min 12: GOL GERMANIA: 1-0, Muller transformă lovitura de la 11 metri!

Min 11: Penalty Germania! Pereira îl faultează pe Gotze, iar arbitrul dictează 11 metri!

Loading the player…

Min 9: Ce ocazie Germania! Greşeală imensă a portarului Portugaliei, care îi pasează lui Khedira, dar şutul acestuia trece pe lîngă poarta goală!

Loading the player…

Min 8: Ronaldo îl pune la grea încercare pe Neuer pe un contraatac al lusitanilor!

Min 5: Almeida are primul şut pe poartăa lui Neuer pentru Portugalia, prins fără probleme de goalkeeperul german.

Min 3: Germania are primul corner al partidei

Min 1: Meciul a început!

UPDATE 18:50 / Germania bifează în această seară al 100-lea meci din istorie, la Cupa Mondială, fiind, de altfel şi pe primul loc în acest top, în faţa Braziliei, care are 98 de jocuri disputate la CM. 

Loading the player…

UPDATE 18:40 / Stadionul din Salvador nu este foarte populat cu 20 de minute înainte de meci! Totuşi, lume foarte multă este în jurul stadionul! 60.000 de spectatori sînt aşteptaţi să asiste la partidă. Portughezii din arenă au mesaje speciale pentru idolul lor, Cristiano Ronaldo!

stadionronaldooooronaldo

 

UPDATE 18:30 / Se anunţă un meci încins! Statistic vorbind, Germania a cîştigat fiecare prim meci din grupele Cupei Mondiale, din 1990 pînă în prezent, în timp ce Portugalia a primit un singur gol în grupele ultimelor două ediţii de CM.  

UPDATE 18:06 / S-au afişat echipele de start. Germania începe fără golgheterul Miroslav Klose.

prim 11

UPDATE 15:30 / Miroslav Klose e la un pas de a scrie istorie! Atacantul Germaniei este la al 4-lea turneu final şi este la un gol de a egala performanţa brazilianului Ronaldo, care este cel mai bun marcator din istoria campionatelor mondiale. În acest moment, Klose are 14 goluri, Ronaldo are 15 reuşite. 

Dacă Miro Klose va marca cel două goluri la acest turneu final, va deveni cel mai bun marcator din istorie la campionatele mondiale. 

1111

Germania – Portugalia este unul dintre cele mai aşteptate dueluri ale primei etape din faza grupelor. Cele două echipe sînt în grupa G, una dintre cele mai echilibrate, din care mai fac parte Ghana şi Statele Unite. Echipa antrenată de Joachim Low este favorita meciului şi una din favoritele la cîştigarea trofeului. Meciul se va disputa luni, de la ora 19:00 şi va fi transmis de TVR 1. 

Istorie strălucitoare 

Germania e una dintre cele mai de succes echipe din istoria campionatelor mondiale. Nemţii au cîştigat 3 titluri mondiale, în 1954, 1974 şi 1990. 

Finala din 1954 este una dintre cele mai mari surprize din istoria finalelor mondiale. Nemţii porneau cu şansa a doua în finala cu Ungaria, mai ales că ungurii au pulverizat echipa cu doar cîteva săptămîni mai devreme cu  8-3 în faza grupelor.

Începutul finalei a fost unul dezastruos pentru nemţi, ungurii au reuşit să marcheze de două ori în primele 10 minute ale meciului şi meciul părea rezolvat. Dar Germania a reuşit să revină într-un mod incredibil şi să marcheze de 3 ori pînă la final fără să mai încaseze niciun gol şi să cîştige primul titlu mondial din istorie.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

1954.west.germany.hungary

În 1974, Germania juca finala cu Olanda pe teren propriu. Din nou un început de finală slab pentru nemţi care s-au văzut conduşi din minutul 2 după golul lui Neeskens. Însă Breitner şi Gerd Muller au reuşit să marcheze şi să aducă nemţilor al doilea titlu mondial.

1974

Al treilea şi ultimul titlu mondial a fost obţinut în Italia în 1990 după o finală cu Argentina. A fost un meci echilibrat, tensionat care a fost decis în minutul 85 de golul lui Brehme din penalty.

ger

De atunci, Germania a mai jucat de 3 ori semifinalele competiţiei, fără să mai reuşească să se impună.

“Mannschaft-ul”, mereu aproape de titlu

Germania a ajuns la ultimele 3 ediţii de campionat mondial de fiecare dată în careul de aşi al competiţiei fără să reuşească să cîştige mondialul, contrar stereotipurilor care spun că “fotbalul e un joc în care 22 de oameni urmăresc o minge şi la final cîştigă nemţii” (Gary Lineker). Bilanţul “Mannschaft-ului” la ultimele 3 Cupe Mondiale e un loc doi şi două locuri 3.

kahm

Nemţii au pierdut finala din 2002 pe stadionul din Yokohama în faţa Braziliei cu 2-0 după golurile brazilianului Ronaldo şi toate speranţele lor s-au pus în ediţia din 2006, la care a fost ţară gazdă. Echipa antrenată atunci de Jurgen Klinsmann a mers ceas pînă în semifinale, cînd a fost eliminată de Italia după prelungiri.

grosso

În Africa de Sud 2010, acelaşi scenariu, actori diferiţi. Germania marşează în semifinale după ce administrează o umilinţă Argentinei antrenate de Maradona, scor 4-0. Semifinala a fost împotriva Spaniei care a fost decisă de lovitura de cap a lui Carles Puyol în final de meci şi Germania s-a oprit din nou în semifinale, din nou eliminată de viitoarea deţinătoare a trofeului.

SELECCION DE ESPAÑA 10 SELECCION DE ALEMANIA 10 CTO DEL MUNDO DE SUDAFRICA 10

Ambiţiile lui Low

Multă lume crede că e rîndul Germaniei în acest an. Echipa e foarte bine pregătită, spun specialiştii şi are toate ingredientele pentru a reuşi să cîştige titlul mondial. Însă aşa a fost şi la ediţiile trecute, unde le-a lipsit un dram de noroc. Joachim Low a fost secundul lui Jurgen Klinsmann în 2006 şi a preluat echipa după turneul final din Germania.

low

Selecţionerul a condus pînă acum 3 campanii la turneele finale, de două ori la Euro şi o dată la mondial. De fiecare dată, “Mannschaft-ul” a ajuns departe în turneu, dar nu a reuşit să cîştige.

Germania a jucat finala Euro 2008, pierdută în faţa Spaniei, scor 0-1. Doi ani mai tîrziu a fost eliminată de aceeaşi echipă a Spaniei în semifinalele campionatului mondial, cu acelaşi scor. În 2012, la Euro, Germania a jucat din nou semifinala, dar a fost învinsă de Italia în penultimul act.

Italian forward Mario Balotelli (C top)

Multă lume consideră că lui Joachim Low  i-a lipsit doar un dram de noroc pentru a reuşi să cîştige un turneu final, însă acum are o nouă şansă pentru a rupe acest blestem.

Primul hop, lusitanii

Germania debutează cu Portugalia la acest turneu final la care speră să ajungă pînă la capăt. Cele două echipe s-au întîlnit în finala mică a turneului final din 2006, cînd nemţii au cîştigat cu 3-1 şi au luat locul 3. 

Third Place Play-off Germany v Portugal - World Cup 2006

Portughezii sînt o echipă inconstantă, cea mai bună performanţă la campionatul mondial fiind locul 3 în 1966. La campionatul mondial din 2010, lusitanii au fost eliminaţi de Spania în optimi.

Dependenţi de Ronaldo

Vedeta Portugaliei şi una dintre vedetele turneului final e Cristiano Ronaldo. Portughezul e liderul acestei generaţii şi de el depind în mare măsură şansele lusitanilor la acest mondial.

Din păcate pentru portughezi, Ronaldo a ieşit accidentat săptămîna trecută de la antrenament şi nu se ştie nivelul la care se află superstarul Realului.

ron

Se joacă pe un stadion de lux

Meciul se va juca pe Ipaitava Arena din Salvador, locul unde Spania a fost umilită de Olanda cu 1-5 acum cîteva zile. Arena a fost una dintre cele mai scumpe de la acest turneu final, costurile fiind de aproximativ 600 de milioane de dolari.

ArenaFonteNova_Futuro_650x402

Echipe probabile: 

Germania

ger

 

Portugalia:

port