Sporturi

Horia Tecău cîştigă CLAR DUELUL românesc cu Mergea! VEZI cu cine joacă în optimi

UPDATE / Horia Tecău a vorbit despre obiectivele sale pentru acest an şi recunoaşte că îşi doreşte să cîştige un titlu la un turneu Masters.  "În prima parte a anului trecut, nu am reuşit...
28.03.2015 | 21:35
Horia Tecau cistiga CLAR DUELUL romanesc cu Mergea VEZI cu cine joaca in optimi

UPDATE / Horia Tecău a vorbit despre obiectivele sale pentru acest an şi recunoaşte că îşi doreşte să cîştige un titlu la un turneu Masters.  “În prima parte a anului trecut, nu am reuşit să câştigăm foarte multe meciuri la turneele Masters. Am avut o singură victorie în cinci turnee. Am recuperat pe parcurs şi, în a doua jumătate a anului, am avut o evoluţie mai bună. Anul acesta ne dorim să jucăm mai puţine turnee 250, să ne concentrăm forma pe Mastersuri. Ne antrenăm să cîştigăm un turneu de nivelul acesta“, a declarat Tecău  pentru Digi Sport.

Românul se simte excelent în Florida, acolo unde a şi locuit. “Miami este a doua casă pentru mine. Am locuit aici trei ani, m-am antrenat pe aceste terenuri foarte mult timp. De cînd nu mai locuiesc aici, mă întorc de fiecare dată în luna decembrie şi mă antrenez aici . Sînt obişnuit cu condiţiile de aici, cu vîntul, cu suprafaţa de joc şi am foarte mulţi prieteni care vin să mă încurajeze la meciuri“, a explicat românul clasat pe locul 12 mondial la dublu.

Acesta recunoaşte că a fost dificil să joace împotriva lui Florin Mergea şi îşi dorea să îl întîlnească într-o  fază superioară. Sportivul nu exclude ca pe viitor să facă echipă cu Mergea. E dificil, pentru că sînt şi prieten cu Florin. Ne cunoaştem de foarte mult timp şi e greu să intri pe teren şi să laşi această prietenie deoparte. Dar am mai jucat împotriva lui şi am reuşit să mă concentrez de fiecare dată să fac un meci bun. E păcat că ne-am întâlnit aici în primul tur, pentru că după parcursul din acest debut de sezon am fi putut să ne întîlnim şi într-o fază superioară. Cred că şi noi, şi ei am început bine acest an, cîştigăm multe meciuri şi cu siguranţă ne vom mai întîlni“, a spus Tecău.

În momentul de faţă, fiecare avem cîte un partener cu care jucăm tot anul, dar nu spun nu unei colaborări în următorii ani. Am lăsat tot timpul o uşă deschisă şi nu am spus că nu voi mai juca cu Florin, dar, în momentul de faţă, e greu să mă gîndesc la alt partener. Joc bine cu Rojer, avem o continuitate şi un progres constante şi încercăm să îmbunătăţim această echipă, nu să ne căutăm alţi parteneri“, a încheiat Horia Tecău.

………………………………………

GAME SET ŞI MECI TECĂU / ROJER 6-4, 6-2! Dublul româno – olandez a dominat meciul autoritar şi s-a impus în minimum de seturi. Mergea şi Inglot nu au reuşit să îşi ia revanşa după sfertul pierdut la Australian Open. În turul următor, Tecău/Rojer vor evolua împotriva cîştigătorilor din meciul Cabal J.S./Farah – R.Lopez F./Mîrnyi M.

5-1. Meci fără istoric pînă în acest moment. Mergea şi Inglot sînt depăşiţi la toate capitolele

4-1 cu două BREAK-uri pentru Tecău şi Rojer, care sînt aproape de o victorie rapidă 

3-1 Tecău / Rojer. Cuplul româno-olandez păstrează break-ul avans în setul doi 

În setul secund, Horia şi Jean-Julien s-au desprins încă din start şi au 2-1 cu break

********************

6-4! SET  Tecău / Rojer. Horia şi Jean-Julien au cîştigat primul set, după ce au etalat un joc solid 

5-3 Tecău / Rojer în primul set şi Horia se îndreaptă spre cîştigarea primului set

4-2 Tecău /Rojer într-un început în care s-au făcut 3 break-uri 

2-1 Tecău /Rojer cu break în debut de meci

START DE MECI. Cele mai importante momente din meci sînt pe FANATIK.RO

UPDATE 20:30 / Jucătorii sînt la încălzire, meciul va începe în cîteva minute

UPDATE 19:40 / Horia Tecău şi Florin Mergea sînt din nou faţă în faţă în circuit. Două dintre cele mai bine clasate dubluri din acest an promit un meci spectaculos în primul tur la Miami. Meciul e de la ora 20:15 şi poate fi urmărit în format LIVETEXT pe FANATIK.RO.

**********************

Horia Tecău şi Florin Mergea sînt cel mai bine cotaţi jucători români de dublu. Cei doi se vor afla din nou faţă în faţă, de această dată la Miami în turul inaugural. Tecău şi partenerul său Jean Julien Rojer sînt uşor favoriţi în faţa lui Mergea şi Dominic Inglot şi au un ascendent moral după victoria din sferturi de la Australian Open din acest an. 

Tecău e clasat pe locul 12 în clasamentul de dublu al ATP, în timp ce Mergea e clasat doar 6 locuri mai jos, fiind al 18-lea jucător al lumii. Totuşi, în ierarhia pentru Turneul Campionilor care ia în considerare rezultatele din acest an cele două dubluri stau şi mai bine: Rojer/Tecău se află pe locul 2, în timp ce Mergea/Inglot sînt pe locul 5.

 

Tags: