Sporturi

Duelul cu săbii ca în Star Wars, sport oficial! Federaţia de scrimă din Franţa a făcut primul pas. Video

25.03.2019 | 16:06
Duelul cu sabii ca in Star Wars sport oficial Federatia de scrima din Franta a facut primul pas Video

A devenit oficial – duelul cu săbii ca în Star Wars este un sport recunoscut după ce Federația de Scrimă din Franța l-a aprobat. Oficialii din Hexagon au acceptat ideea în speranța că generațiile tinere se vor îndrepta mai mult către această ramură. Mai mult de atât, conducerea a decis să se respecte anumite reguli clare pentru ca vizual totul să fie absolut perfect atât pentru sportivi, cât și pentru cei care doresc să urmărească asemenea competiții.

Duelul cu săbii ca în Star Wars, sport oficial!

În mod evident, sportivii vor fi obligați să aibă o „armă” puternic iluminată, dar care va fi realizată din policarbonat și nu dintr-o plasmă care conduce undele magnetice așa cum se întâmpla în cazul seriei Războiul Stelelor. Fără să pună vreo clipă în pericol participanții, jucătorii vor fi totuși obligați să poarte mască și apărători, la fel ca cei de la scrimă, pentru a li se permite intrarea pe planșă.

Federația din Franța a mai adăugat câteva reguli adiționale pe lânge cele împrumutate de la scrimă pentru ca estetic sportul să aibă și mai multă culoare. De exemplu, nu este suficient ca vârful sabiei să atingă un adversar. Intenția oficialilor este una cât se poate de clară și mizează pe o mișcare mai amplă a sabiei, nu doar pe o scurtă înțepare, așa cum se practică în scrimă, sportul „mamă”.

Lightsaber fencing

The French Fencing Federation is joining forces with the French Lightsaber Academy to organize a real tournament.

Gepostet von KUSI News am Montag, 18. Februar 2019

Reguli clare pentru scrima din Războiul Stelelor

Scorul este stipulat foarte clar în noul sport. Astfel, dacă un jucător lovește capul sau corpul adversarului primește imediat 5 puncte. Brațele sau picioarele îți aduc numai 3 puncte, în timp ce palma vine cu un singur punct. Cine ajunge primul la 15 puncte câștigă meciul. Dacă partida nu se termină în 3 minute, atunci cel care are cele mai multe puncte la expirarea timpului devine automat învingător.

Războiul Stelelor, Star Wars, în denumirea oficială este o serie de filme SF despre spațiul cosmic realizată de George Lucas. Prima ecranizare a fost difuzată în 1977 și a devenit un adevărat fenomen. Au urmat alte două filme la distanță de trei ani de zile. După o pauză de 16 ani a fost filmată o nouă trilogie încheiată în anul 2005 și care s-a bucurat, de asemenea, de un succes uriaș.

  • 4,3 miliarde de dolari au fost încasările celor 6 filme din Star Wars

 

Tags: